Nye skjærer flyr inn overgangsvinduet?

Oppdatert: 12. December 2014

Så nærmer endelig overgangsvinduet seg igjen! Ryktene har allerede begynt å svirre og da gjenstår det bare å se om økonomisk bevisste (årets diplomatkommentar?) Mike Ashley åpner lommeboka i januar. Se nå litt bort fra en tidvis gnien eier en stund, tenk så herlig at man nå endelig kan begynne å drømme om spillere igjen. Bedre enn ribbe og pinnekjøtt på en gang det!

Men hva slags spillere kan komme inn? Hva er behovet?
Dette er spørsmål det alltid er vanskelig å svare på, men denne artikkelen er et forsøk på å se litt inn i fremtiden, samtidig som det er en kjapp oppsummering av et utvalg potensielle spillere NUFC er linket til den siste tiden. Spillerne er valgt ut ifra kjent Newcastle-mønster, nemlig etter «value for money» prinsippet.
Newcastle er det laget som har scoret minst av de 10 øverste i PL, og er i tillegg ett av tre som har scoret under 20 mål på de 15 første kampene. Denne statistikken viser på en tydelig måte at man har en del å gå på offensivt. Allikevel er det vanskelig å spekulere i hva «team Pardew» nå tenker. Mener man at den velfungerende defensive strukturen vi har vist i de siste kampene skal prioriteres og dermed også legge føringene resten av sesongen? Vil man satse på at de nye gutta Riviere, De Jong, Cabella blomstrer og dermed løser det offensive problemet, eller vil man hente inn noe nytt, kanskje mer etablert? Flere av våre unge som for eksempel Ameobi, Abeid og Perez har nylig tatt store steg. Kan man stole på at disse vil fortsette å prestere stabilt eller trenger man nytt krydder?
Nylige uttalelser kan tyde på at man først og fremst ser etter en spiss og en midtstopper. Dette er også de posisjonene vi oftest ser ut til å bli linket til. Jeg har funnet frem et utvalg spillere fra flere posisjoner som KAN være aktuelle og ber om at dette tas for det det er, nemlig rykter.

dfjndjfdjf

Blir Andre Ayew Graham Carr`s neste kapring fra Ligue 1?

Vinger:

Andre Ayew (LW) Marseille – 24 år:
Denne spilleren «ticks all the boxes» som man sier i England. Har ved flere anledninger blitt koblet til Newcastle og har også blitt jevnlig speidet på. Sønnen til Abedi Pele er allerede en etablert spiller og er fysisk mer enn klar for Premier League. Har fart og masse x-faktor, men kan variere litt i prestasjon. På klubblaget Marseille har det gått litt opp og ned, men vi trenger bare å se til sommerens VM for å se potensialet denne spilleren har. Ghaneseren er fortsatt ung og kontrakten går ut til sommeren. Transfermarkt anslår verdien hans til omlag 11 millioner pund, men flere rapporter hinter til at ca 3-4 millioner vil kunne være nok til å sikre seg anvendelige Ayew. Det burde høres fristende ut for flere i Newcastle-hierarkiet. Et minus for handelen kan være Afrika-mesterskapet som står på trappene.

Raphaël Guerreiro ( LB, LW, CM) Lorient -20 år:
Har blitt vagt linket, men dette er et typisk Graham Carr-kjøp. Guerreiro har nylig debutert på det portugisiske landslaget og har virkelig fått et lite gjennombrudd i år. En rask og meget anvendelig spiller som kan bekle flere posisjoner og som virkelig har fremtiden foran seg. Er også målfarlig!

Midtstoppere:

Mateja Nastasic (CB) Manchester City- 21 år:

Trenger ingen stor presentasjon. Klok, spillende og ikke minst lovende stopper som har fått veldig varierende med spilletid for et hardtsatsende City. Kanskje er han lei av å sitte på benken? Må kunne betegnes som en meget god signering hvis vi hadde fått han til NUFC. The Magpies kan allikevel måtte melde pass da han trolig er på en meget høy lønn, er ønsket av flere andre klubber og Sheikenes verdieantydning er trolig mer enn Ashley og co er villig til å betale.

Virgil Van Dijk (CB)Celtic – 23 år:

Virgil van Dijk imponerer i Celtic og er aktuell for en overgang til en større liga.

Virgil van Dijk imponerer i Celtic og er aktuell for en overgang til en større liga.

Ung nederlender som NUFC faktisk var ganske sterkt linket til før han gikk ifra Groningen til Celtic. Der har den høyreiste stopperen klart seg meget bra. Fremstår som en moderne stopper og har kanskje duellstyrken som sin største styrke. Ryktes også til store klubber, men kan være en god mulighet?

Fabian Schär (CB) FC Basel – 22 år:

Sist sett i nedsablingen av Liverpool tirsdag 9.Desember. Basel-stopperen har blitt linket til flere store klubber og også NUFC har blitt nevnt, om enn ganske så vagt. En moderne stopper, god i duellspillet og også overraskende teknisk. Basel er videre i CL og Arsenal skal også lure i buskene… Kan fort gjøre det vanskelig å hente han nå?

Florentin Pogba (CB) – St.Etienne – 24 år:

Denne linken er meget vag. Storebror Pogba var etter ryktene nærmest ute i kulden på klubblaget før sesongen startet. Har etter hvert fått tillit og har virkelig tatt vare på den. Rapportene sier at han har storspilt for klubblaget etter at blant annet Kurt Zouma dro til Chelsea. I Frankrike snakkes det nå om at han i likhet med Mehdi Benatia kan være en klassisk «late bloomer». Kan dette være et nytt røverkjøp av Carr?

Spisser:

Andre Pierre Gignac (CF) – Marseille 29 år:

Toppscorer i fransk Ligue 1 og er en på mange måter en klassisk target man. God til å holde på ball og har i år vært meget giftig. Kontrakten går ut til sommeren og da er det selvfølgelig flere klubber som lukter på den kraftige spissen med fortid i blant annet Toulouse. Har vært hyppig linket til Liverpool og alderen hans er vel ikke noe Ashley ser på som krutt. Men man skal aldri si aldri. Spissen er uansett i knallform!

Danny Ings (CF) – Burnley 22 år:

Ung og bevegelig spiss som bøtta inn mål for Burnley i fjor og som sammen med spisskollega Sam Vokes skal ha mye av æren for at klubben rykket opp. Ings har også taklet Premier League på en god måte så langt. Kontrakten går ut til sommeren og det er vel ikke helt usannsynlig at den unge spissen kan stå på en viss liste!

Luc Castaignos (CF) – FC Twente 22 år:

Dro tidlig i karierren til Inter og opplevde blandet suksess. Vendte så hjem og ser nå ut til å ha etablert seg som en spiss av høy klasse. Bevegelig, rask og en god avslutter. Tidligere lagkompis Dusan Tadic har tatt PL med storm. Kanskje kan Castaignos ha en lignende effekt?

Alaksandar Mitrovic (CF) – Anderlecht 20 år:

Den 1,89 meter høyer serberen har lenge hatt rykte på seg for å være et megatalent. Stor, kraftig og teknisk slepen med et herlig goalgetter-instinkt. Kanskje ikke den kjappeste spilleren, men er en meget spennende ung spisstype. Ifølge rapportene vil man ha godt betalt for han og han har heller ikke rykte på seg for å være den enkleste typen å ha med å gjøre. Har nylig vært i trøbbel med treneren blant annet. Blir stadig oftere linket til oss. Verdt en gamble?

Ta gjerne diskusjonen videre i forumet her!

You must be logged in to post a comment Login