Ny høyreback på plass

Oppdatert: 07. July 2014

Det er lett å le av denne nett-narretittelen. Men hvis (når?) Alan Pardew begynner å snakke om at Ryan Taylors comeback  “føles som en ny signering” , da stilner nok latteren.

Men før Alan Pardew klarer å ta fra oss også denne gleden, så er det på sin plass å gratulere Ryan Taylor (29) med dagen. For etter å ha fått ødelagt de to siste sesongene på grunn av skader stilte han frisk og rask på sesongoppkjøringen idag.

– Hvilken fantastisk følelse imorges å være tilbake og trene med gutta, skrev han i en melding på Twitter. Han benyttet også anledningen til å takke supporterne for støtten under rehabiliteringen.

Det var under Europaliga-kampen mot greske Atromitos 30. august 2012 at uhellet var ute. Taylor, som hadde scoret i den første kampen uka før, ble liggende etter det som så ut som en temmelig ufarlig duell.

Ryan Taylor ble skadet i august 2012.

Ryan Taylor ble skadet i august 2012.

Men korsbåndet var røket, og Ryan Taylor reiste til USA hvor han ble operert av den kjente kirurgen Dr. Richard Steadman. 2012-13-sesongen var over før den knapt hadde begynt, og Ryan Taylor håpet å være tilbake til 2013-14-oppkjøringen. Under trening i april 2013 sviktet imidlertid kneet igjen, og uheldige Taylor måtte gjennom ny korsbåndsoperasjon. 29. april i år var han tilbake på treningsfeltet, nå er han i full gang etter at alle de avsluttende testene var positive. Med tre kamper på de to siste sesongene, alle i august 2012, føler han sikkert han har mye å bevise.

Om han beviser nok til en plass på laget er vel mer usikkert. Han spilte mye det året Newcastle var i Championship, både som høyreback og på midtbanen. 2011-sesongen hadde han også tilnærmet fast plass som ventreback, selv om det var som høyreback han var mest vant til å spille. Etter frisparkmålet mot Sunderland i august 2011 fikk han raskt klengenavnet “Over the wall”. Det er mange måter å sikre seg heltestatus på i Newcastle, en av de mest effektive er å avgjøre kamper mot erkefienden.

Men tilbake til Alan Pardew. Han har klart å irritere fansen med en haug med unnskyldninger hver gang noe går galt. I tillegg har han ved flere ganger sagt om spillere som kommer tilbake etter langtidsskader at de “føles som en ny signering”. Hvis han bruker de ordene om Ryan Taylor, så skal du se at det ikke kommer noen ny signering hvis (når?) Mathieu Debuchy selges…

Ryan Taylor kom til Newcastle i januar 2009 som en del av handelen hvor Charles N’Zogbia gikk til Wigan. Han har spilt totalt 91 kamper og scoret 10 mål for Newcastle.

PS: I Wigan-tiden scoret han fire mål på fire kamper mot nettopp Newcastle, og brakk i tillegg beinet i en reservelagskamp mot Newcastle.

 

 

You must be logged in to post a comment Login