Newcastle v Tottenham 0-4

Oppdatert: 13. February 2014

Newcastle gjorde en svak opptreden i gårsdagens oppgjør mot Sherwoods menn, og de sorte og hvite gikk dermed på sitt femte strake hjemmetap.

Kampens første scoring kom i det 18. minutt da Bentaleb fikk mye rom på sin venstreside, et rom som Sissoko aldri klarte å dekke. Newcastles bulldoser ga opp duellen alt for lett, og dermed kunne Lilywhites‘ unge franskmann uhindret slå ballen inn foran kassa.

Krul prøvde å stoppe kula i nå motstanderen, men gjorde det motsatte da han viderebrakte den til Emmanuel Adebayor, som kunne bredside ballen i tomt bur.

Bortelagets andre scoring kom i den siste intervallen, i det 53. minutt, da Adebayor skjøt fra rundt 18 meter. Krul, med nok en svak inntreden, slo ballen i beina på Paulinho, som fikk verdens enkleste jobb med å øke ledelsen for Tottenham.

Vertene hadde resignert og lot gjestene gjøre hva de måtte ønske. Tottenhams tredje scoring kom i det 83. minutt ved Emmanuel Adebayor, som fikk en retur fra Krul, tro det eller ei, og på volley skjøt ballen i bakken og over Newcastles nederlender.

Gjestenes fjerde og siste scoring for kvelden kom i det 87. minutt på et nydelig langskudd fra hjørnet av sekstenmeteren, ved innbytter Nacer Chadli, som fikk allverdens tid til å lade kanonen. Kula føk som et prosjektil, med en fin liten skru, forbi forsvarslinja og oppe i Kruls venstre kryss.

Newcastle-fans i harnisk 
Da Toon Army Norway la ut sluttresultatet på Facebook og informerte om at kampreferat ville komme, ble det en ypperlig anledning for den norske Newcastle-fansen å ventilere sin frustrasjon.

Ingen vits å skrive ett referat av denne kampen!

De som hadde kommentert statusoppdateringen, var nærmest unisont enige om at man ikke trengte å skrive noe som helst. Andre ville ha et referat av den korte sorten, og med ett eneste ord: flaut!

«Ingen vits å skrive ett referat av denne kampen! Fy f*** så tragisk!!», skriver en oppgitt Newcastle-supporter.

De færreste hadde forventet et Newcastle-lag som ville overkjøre londonerne, men det fansen i det minste forventer, er innsats og glød. Noe som mange supportere etterlyste.

«Tannløst» og «passivt» er ord som blir brukt om gårsdagens nitriste opptreden.

Hva nå, Pardew?
Newcastle-trener Alan Pardew virket som en slagen mann i intervjuet etter kamp. En mann som hadde tatt turen inn i garderoben med halen mellom beina.

Motstanderen var totalt overlegen.

Da han våget seg ut igjen, virket fyren totalt ydmyk, nærmest på gråten. Ashleys yndling hadde inntatt en fullstendig underdanig holdning. Det eneste riktige å gjøre. Han hadde fulgt en dugelig oppskrift, men holder det?

«Motstanderen var totalt overlegen, fra start til slutt, faktisk. Og jeg følte laget virket ubalansert og ikke riktig sammensatt», liret han av seg. 

Newcastle-sjefen innrømmet at han har en jobb å gjøre før Newcastles neste kamp da Aston Villa gjester St. James’ Park søndag 23. februar.

«Jeg vil sannsynligvis måtte gjøre endringer før Aston Villa, og jeg forventer at vi gjør det bedre», kommenterte han.

Og Pardew erkjenner at laget har mistet selvtillit med den siste tidens formdupp.

«Vi så usikre ut i forsvarsrekka, og nervøse. Og for første gang på lang tid så vi ikke lenger selvsikre ut, så vi har en jobb å gjøre.»

Den tidligere West Ham- og Charlton-treneren er lei seg for at laget ikke presterer om dagen og uttalte at han var forståelsesfull med tanke på supportere som forlot stadion før sluttsignalet lød.

«Den prestasjonen som jeg ser der ute, er rett og slett ikke godt nok for meg. Og den burde ikke være god nok for våre fans.»

Han har ingenting imot pipekoret, for Pardew skjønner dem godt.

«Å forlate stadion tidlig, og klagingen vedrørende ting som skjedde utpå banen, den skjønner jeg godt. Tro meg, jeg er heller ikke imponert.»

Sitter trygt
Skal vi tro lokaljournalistene, sitter Pardew trygt enn så lenge. Det er så å si ingen fare for nedrykk tatt i betrakting poengfangsten så langt, selv med matematisk mulighet for degradering. Men man må jo spørre seg hvor lenge denne nedadgående formkurven kan stupe uten at det får konsekvenser.

Pardew has been wounded before and survived.

Det kan likevel bli interessant å se hvordan supportermakt kan virke inn på avgjørelser på styrerommet. Mange er lei, og misnøyen brer seg som ild i tørt gress.

Hos spillerne virker det også å snike seg inn en resignasjon. Har de fortsatt tillit til Pardew? Tror de virkelig at han er mannen som kan snu den vonde trenden?

På mange måter er frustrasjonen og raseriet vendt mot Mike Ashley, og Pardew kommer godt ut av nettopp det faktum at hovedfienden er eier og forretningsmann med øye for profitt.

Luke Edwards, journalist i The Telegraph, skrev i etterkant av derby-nederlaget i begynnelsen av februar:

«Pardew has been wounded before and survived. He will probably do so again, but he has been left to suffer on his own, weakened by a regime he is expected to defend regardless of the misjudgements they make or the offence they cause.»

Hvor lenge kan dette vedvare? Hvem mister tålmodighet først? Eier eller trener?

You must be logged in to post a comment Login