Før kampen: Newcastle – Tottenham

Oppdatert: 11. February 2014

Kanskje kan den dårlige trenden snu mot et Tottenham som frykter St. James’ Park.

Onsdag 12. februar

Premier League – St.James’ Park

Kampstart: 2045 (norsk tid)

Dommer: Neil Swarbrick

 

Newcastles statistikker for 2014 er ikke særlig pene. Poengsnittet ligger på 0,67, og bare i én av de foregående sju kampene har vi skåret mål. Tottenham har til sammenlikning et poengsnitt på 2,17 i 2014 og har ikke gått målløse av banen i en ligakamp siden 15. desember. Spurs kjemper som vanlig om en topp 4-plassering og dermed en plass i Champions League. Før den 26. runden ligger London-laget godt plassert på en femteplass, bare tre poeng bak Liverpool på fjerde.

 

Heller ikke Newcastles hjemmestatistikk tyder på seier mot Tim Sherwoods menn. Tre ganger på rad har de svart- og hvitstripete gått av St. James’ Park som tapende lag uten å ha skåret mål. Den slags resultater er ikke spesielt populære blant fansen, og nettopp dette håper Tottenhams manager å dra nytte av:

Newcastle er et vanskelig sted å spille. Det er det alltid. Jeg håper det blir vanskelig for deres spillere å spille på hjemmebane foran fansen også, fordi jeg er ikke så sikker på at det bare er god stemning der. Det blir uansett massevis av folk, så vi får se.

Alan Pardew var som vanlig i godt humør under sin pressekonferanse. Han offentliggjorde blant annet en intern målsetning gruppa har satt om å fullføre Preimer League på en høyere plassering enn Manchester United. Det vil i så fall bli første gang i Premier Leagues historie. I dag ligger vi fire poeng bak de røde djevlene, og det må et enormt løft til om laget skal kunne innfri målsetningen.

 

En annen ting som ble tatt opp under mandagens møte med pressen var unggutten Adam Armstrong. Arma, som han kalles av lagkameratene, fylte 17 år på mandag, men har allerede vært på benken i Premier League tre ganger. Newcastles skadebonanza vil heller ingen ende ta, så på onsdag er det ikke utenkelig at “den nye Rooney” får sjansen utover i kampen.

Les mer: http://newutd.no/vil-sikre-armstrongs-framtid/

DEN NYE ROONEY: Adam Armstrong er en spiller man bør ha øynene opp for.

Det eneste positive vi kan dra ut av statistikkene er lagenes møter på St. James’ Park. Det har selvfølgelig liten eller ingen betydning, men ikke siden 2004 har Tottenham lykkes i å vinne på dette stadionet. Dette har dessuten bare skjedd tre ganger i Premier Leagues historie. På de sju siste møtene med Tottenham har Newcastle dessuten tatt 17 av 21 mulige poeng.

 

Skadesituasjonen

I tillegg til rekorddyre Erik Lamela, må Tottenham antakeligvis klare seg uten brasilianske Sandro. Vlad Chiriceș kan også komme til å miste midtukeoppgjøret.

 

For Newcastle fortsetter skademarerittet, og listen over skadeplagede er på hele 8 navn. Fabroccio Coloccini, Cheick Tioté, Gaël Bigirimana og Ryan Taylor er alle uaktuelle. I tillegg haltet Mathieu Debuchy seg gjennom store deler av den første omgangen mot Chelsea, og ser ikke ut til å bli spilleklar til onsdagen. Yoan Gouffran (muskelskade) og Papiss Cissé (rygg) har vært ute i et par uker, og det er ennå ikke avgjort om de kan defineres som kampklare. Som om ikke det skulle være nok ser det ikke ut til at Gabriel Obertan blir klar før mot Aston Villa.

 

Loïc Rémy soner sin tredje og siste kamp for det røde kortet han pådro seg mot Norwich.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-3-3): Krul; Dummett, Williamson, Steven Taylor, Yanga-Mbiwa; Anita, Santon; Sammy Ameobi, Ben Arfa, Sissoko; de Jong

Tottenham Hotspur (4-4-1-1):  Lloris; Rose, Vertonghen, Dawson, Walker; Eriksen, Bentaleb, Paulinho, Townsend; Dembélé; Adebayor

 

Twitter: @magnbraa

You must be logged in to post a comment Login