Newcastle v Southampton 1-1

Oppdatert: 14. December 2013

Lagene skulle dele poengene i en svært underholdende kamp på St. James’ Park i ettermiddag.

Kampens første scoring kom i det 27. minutt da Williamson headet ballen inn i feltet, og Hooiveld mislyktes i å klarere da Yoan Gouffran snappet den opp og rundet keeper og satt den i tomt bur.

Jay Rodriguez skulle utligne i det 65. minutt da Southampton kontret de sorte og hvite i senk. Ballen gikk hurtig mellom Rodriguez og Davis, og førstnevnte kunne enkelt sette den forbi en sjanseløs Krul.

Gode Saints
Gjestene var med på notene i det som ble en begivenhetsrik kamp i nordøst-England. Flere ganger kom de til gode muligheter og hadde på ingen måte slått seg til ro med ett poeng da de utlignet utover i den andre omgangen. Lallana og Schneiderlin ble byttet inn etter intervallen, og det skulle vise seg å være et taktisk klokt grep av Southampton-trener Pochettino.

Davis traff for øvrig stolpen med et skudd som fort kunne havnet i kategorien årets mål, hadde den gått i nota. Det var et forvarsel på det som skulle komme, for det var ikke lenge etter nord-irens forsøk at bortelaget utlignet. De to byttene ved pause hadde gitt Rodriguez anledning til å posisjonere seg på topp. Scoringen var et herlig angrep med gode kombinasjoner, men Krul ville ha offside. Reprisen viste imidlertid at det var en korrekt avgjørelse av assistentdommer. Rodriguez var onside idet pasningen kom fra Davis.

Store sjanser sløst
Magpies hadde et godt grep i første omgang, og Loic Remy skulle ha sendt de sorte og hvite i føringen allerede etter 13 minutter da hans forsøk ble stoppet på linjen av Chambers. Dessuten skulle han få enda en stor sjanse i de siste førtifem da Gazzaniga sleivet på et tilbakespill og etterlot ham med allverdens tid og mulighet. Remy bommet fullstendig, med et skudd som gikk flere meter til side for mål.

Kort tid etter at gjestene hadde utlignet, ble Ben Arfa introdusert. Cissé hadde allerede tatt plass på topp da han kom inn for Shola Ameobi minutter i forveien. Den franske magikeren virket pigg og skapte trøbbel for gjestene. Det var likefullt et tilfelle av for lite for sent da kampen ebbet ut i ingenting for Pardews menn.

Dramatikk på tampen
Kampen fikk en bisarr vending da dommer Mike Jones tok telling, da han ved et uhell fikk Sissokos hånd i ansiktet. Mannen i sort mottok behandling og kunne avslutte oppgjøret for egen maskin.

På overtid oppstod det en situasjon ved Newcastles innbytterbenk da Haidara ble taklet stygt av Schneiderlin. Southampton-spilleren fikk se det gule kortet, mens Woodman og gjestenes keepertrener ble vist opp på tribunen.

Ikke fornøyd
Saints-trener Pochettino var av den oppfatning at et uavgjort resultat var rettferdig, men at hans lag dominerte kampen etter hvilen. Det synet delte ikke Pardew, som mente at de sorte og hvite burde tatt alle poengene.

“Det var en underholdende kamp. Jeg er fornøyd med at vi fortsetter den gode trenden. Loic misset et par sjanser, og mest sannsynlig kostet det oss”, sier en lettere irritert Pardew.

You must be logged in to post a comment Login