Newcastle v Leeds 2-0

Oppdatert: 26. September 2013

Til tross for et par farligheter fra gjestene, gikk våre gutter greit videre i Capital One Cup onsdag.

Etter det særdeles skuffende hjemmetapet for Steve Bruce og Hull City i helga var det opp til våre elleve utvalgte å reparere skaden ved å feie over gjestene fra Championship. Men det var Leeds og Ross McCormack som kom best i gang i regnværet på St James Park. Chippen fra skotten etter 5 minutter var ytterst følsom og kysset tverrliggeren før Mathieu Debuchy var på pletten og klarerte returen med et befriende brassespark. Tim Krul var utspilt og Leeds var uhyre nær 0-1.

Og etter 27 minutter skapte McCormack mer trøbbel. Han utfordret Debuchy på vår høyre side og slo et innlegg på bakerste stolpe, hvor Matt Smith fikk til en slags avslutning, men Krul slo ballen til corner.

Like etter skulle scoringen komme, og heldigvis kom den riktig vei, sett med Newcastle-øyne. Paul Dummett slo en god medløpspasning langs venstrekanten til Sammy Ameobi som la inn på direkten. Innlegget traff perfekt på hodet til Papiss Cisse som stanget ballen kontant forbi Paddy Kenny. En skikkelig goalgetteravslutning. La oss håpe at dette var den første av mange scoringer av Cisse fremover!

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 og det var helt greit etter spill og sjanser.

Newcastle fortsatte å kontrollere kampen og Leeds var i grunn aldri i nærheten av å true ledelsen vår. Faktisk hadde vi så mye som 64,29% ballbesittelse i denne kampen (SkySports). Og i kampens 67. minutt sørget Yoan Gouffran for å feie all tvil til side. Banens store spiller, Sammy Ameobi, spilte opp på en feilvendt Gouffran som la ballen til rette før han snudde 180 grader og hamret ballen i lengste hjørne med høyrefoten. En praktfull scoring som minnet mye om gode gamle David Ginolas scoring mot Manchester United i den legendariske 5-0-slakten i 1996 (noen som husker den kampen?). Slike ferdigheter i en spiss har vi manglet siden Demba Ba forlot oss.

Cisse og Gouffran scoret hvert sitt mål i går kveld.

Etter dette fikk innbytter Gabriel Obertan to store sjanser til å øke, men Paddy Kenny stoppet begge forsøkene.

Kampen ebbet dermed ut med seier 2-0 og undertegnede mener det var mye mer enn bare avansement som var gledelig med gårsdagens kamp. For de lokale ungguttene Paul Dummett og spesielt Sammy Ameobi var blant banens beste, og i tillegg scoret både Papiss Cisse og Yoan Gouffran. Absolutt en verdifull gjennomkjøring!

Alt i alt en grei seier for Newcastle, som møter Manchester City hjemme i neste runde.

 

Lagene:

Newcastle United (4-2-3-1): Tim Krul; Mathieu Debuchy, Mike Williamson, Fabricio Coloccini (c), Paul Dummett; Vurnon Anita (Dan Gosling 80), Cheick Tiote; Sylvain Marveaux, Yoan Gouffran (Haris Vuckic 84), Sammy Ameobi; Papiss Cisse (Gabriel Obertan 74)
Subs not used: Jak Alnwick, Mapou Yanga-Mbiwa, Gael Bigirimana, Hatem Ben Arfa

Leeds United (4-3-3): Paddy Kenny; Sam Byram, Scott Wootton, Jason Pearce, Stephen Warnock; Alex Mowatt, Rodolph Austin, Michael Tonge (El-Hadji Diouf 64); Ross McCormack, Matt Smith, Dominic Poleon (Aidan White 64)
Subs not used: Alex Cairns, Michael Brown, Luke Murphy, Paul Green, Noel Hunt

Tilskuertall: 36 220

Dommer: Mike Jones

You must be logged in to post a comment Login