Supportere vandaliserte stadion

Oppdatert: 09. March 2012

Politiet i Northumbria etterforsker nå en hendelse etter gårsdagen reservelagskamp mellom Newcastle og Sunderland, der flere av hjemmelagets supportere rev ned Sports Direct skilt og kastet dem på banen.

Norske supportere kunne følge kampens utvikling og hendelsen etter kampen på twitter, og det var der nyheten kom løs først da Sunderlands offisielle twitterkonto meldte at Sports Direct skilt ble kastet ut på banen. Hele 3000 mennesker skal ha fulgt kampen, som utviklet seg til å bli litt av en thriller. Tilskuerne fikk med seg hele 6 mål, da kampen endte 3-3, og reservelagene skapte minst like mye spenning som kampen mellom a-lagene gjorde forrige helg. Allikevel klarte altså ikke noen supportere å nyte kampen på banen, og tydde til idiotiske midler som hærverk. Flere sentrale spillere og kjente supportere meldte fra på twitter hvor flaut og uverdig hendelsen var for klubben, og de fleste håper nå gjerningsmennene stenges ute fra St. James’ Park.

Andre mener hendelsen skal ha vært et svar på at Derek Llambias i går også innrømmet at både han og eier Mike Ashley fortsatt kaller hjemmebanen for St. James’ Park, og ikke Sports Direct Arena, som stadion nå offisielt skal hete. Llambias ble sitert av den engelske avisen The Times da han uttalte: “-  Navnerettigheter er følsomme saker, og det handler ikke om å fjerne historien eller tradisjonen til klubben, men om å få en ny Yohan Cabaye på banen.”

“-Tror du Mike og jeg kaller stadion for Sports Direct Arena? Vi kaller banen St. James’ Park, fordi det vil alltid være St. James Park for oss.”

I går kom også nyheten om at Newcastle har redusert underskuddet i klubben til 3,9 millioner pund, fra ca 33 millioner pund på samme tid i fjor. Dette bør være gledelige nyheter for alle i og rundt klubben. Man kan si mye om eierskapet til Mike Ashley, men business, det kan han.

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login