Newcastle rykker ned

Oppdatert: 12. May 2016

Etter at Sunderland i kveld tok de tre poengene de trengte mot Everton, er det nå klart. Newcastle United spiller i Championship sesongen 2016/17.

Som følge av Newcastles svake resultat mot Aston Villa i helgen, var det nok mange som fryktet dette scenarioet. Før kveldens kamp trengte Sunderland kun tre poeng på de resterende to kampene, for å være sikret fornyet spill i Premier League. Med 3-0 mot Everton på Stadium of Light klarte de det. Sunderland har dermed en luke på fire poeng ned til Geordiene èn kamp før slutt.

Sunderlands mål ble scoret av Patrick van Aanholt og Lamine Konè (2), og våre argeste rivaler har dermed sluppet unna med skrekken atter en gang. Newcastle er nå preget av mange spørsmål rundt hva som vil skje framover, kanskje hovedsaklig med Rafael Benitez, men også med sportsdirektør Lee Charnley og flere av spillerne. Det er også usikkert hvorvidt Mike Ashley vil stå for det han har sagt, og fortsatt nekte å selge klubben.

Lee Charnley kom i kveld med følgende pressemelding: “Vi er i kveld knust over at nedrykket fra Premier League nå er et faktum, noe jeg vet at alle som tilhører klubben er. Jeg vil takke alle supporterne for støtten dere har vist klubben dere elsker gjennom sesongen, på tross av denne enorme skuffelsen og underprestasjonen. Deres støtte har vært fantastisk, men jeg vil spesielt takke dere for støtten dere har vist Rafa og resten av laget i siste del av sesongen. Vi kunne ikke bedt om noe bedre fra dere, og jeg er virkelig lei meg for vi ikke har klart å gi dere det dere fortjener.”

Newcastle-fansen er i harnisk over måten klubben styres, og hvordan denne sesongen har endt. Meldingen til eier Mike Ashley og sportsdirektør Lee Charnley i kveld er klar: Behold Rafa, og stikk! Nedrykket har på mange måter ligget i kortene i lang tid, og Geordiene krever nå full opprydning.

Selv om Charnley hevder at de nå skal bruke de kommende ukene på å finne ut hva som har gått galt, er det nok klinkende klart for de fleste av oss hvor feilene ligger. Hvis ingen drastiske endringer i klubbens ledelse nå skjer, frykter mange at oppholdet i Championship kan bli langt. Etter nedrykket i 2009 klarte Newcastle å begrense oppholdet til èn sesong. Denne gangen er vi kanskje ikke like heldige.

Etter seks sesonger på øverste nivå er det dermed over for denne gang. Neste år venter Burton Albion og Huddersfield.

You must be logged in to post a comment Login