Newcastle linkes til Watfords Troy Deeney

Oppdatert: 18. June 2015

Ryktene rundt en mulig overgang for både Charlie Austin og Bas Dost til Newcastle har lenge vært hete. Nå synes Newcastle å være svært interessert i annen målgarantist. Troy Deeney fra Premier League-klare Watford er herremannens navn.

Daily Mail skrev 17. juni at det er ventet at Newcastle vil by på spissen denne uken. Flere aviser har fulgt opp ryktene, og det synes å være flere faktorer som gjør et kommende bud sannsynlig fra Newcastles side. Som Derby-sjef, skal McClaren ha kommet med to bud på Watford-angriperen under fjorårets sesong. I tillegg skriver flere aviser at Newcastles interesse i å bringe Austin til Tyneside har kjølnet, da klubben anser summen som QPR krever for spissen for å være for høy.

Ifølge Daily Mail (18. juni) skal nå også Swansea være interessert i kapre den målkåte 26-åringen. En stor fordel som Newcastle kan ha i kampen om spissens signatur, er at Troy Deeney synes å beundre klubben. På det som skal være spillerens egen Twitter-konto, fikk han 4. juni et spørsmål om hvilke kamper han gleder seg mest til kommende sesong. Svaret ble noe overraskende bortekampen mot Newcastle, i tillegg til bortekampene mot Aston Villa og Liverpool. På det oppfølgende spørsmålet om hvorfor akkurat Newcastle, svarte spilleren følgende: «Har du sett banen? Fansen? Det er helt klart en av de få byene som er bygget rundt fotballstadionet».

På de siste tre sesongene for Watford i Championship, har Deeney scoret minst 20 mål per sesong. Angriperen har på 220 kamper scoret 81 ganger i den gule og svarte drakten. Det skrives at Watford har priset spilleren til 15 millioner pund, som skal være det samme beløpet som QPR krever for et salg av Charlie Austin. Under fjorårets sesong, skal McClarens Derby ha budt ni millioner pund på det meste for spissen. Watford kommer derfor ikke til å ville selge spissen på noe billigsalg. Men det er vanskelig å se for seg at Newcastle er villig til – i disse dager – å betale 15 millioner pund for en spiller. Hvertfall for en Championship-spiller helt uten Premier League-erfaring.

You must be logged in to post a comment Login