Newcastle interessert i Haller

Oppdatert: 18. August 2016

The Chronicle melder at kilder i klubben bekrefter at Newcastle United har tatt kontakt med nederlandske FC Utrecht om et potensielt kjøp av franske Sebastien Haller.

Newcastle har den siste tiden vært på utkikk etter en stor og sterk target-mann på topp, og ryktene i dag har stort sett handlet om franske Haller.
Og i følge kilder innad i klubben som lokalavisen The Chronicle har snakket med, bekrefter at de har tatt kontakt med Utrecht angående en overgang for den 188cm høye franskmannen.
Ryktene skal ha det til at den nederlandske Eresdivisie-klubben krever £6mill for 22-åringen, men Newcastle kan fort få konkurranse om spissen.

Godt målsnitt

Sebastien Haller har opparbeidet seg et ganske brukbart målsnitt til tross for sin unge alder.
Han startet seniorkarrieren i franske Auxerre, etter de rykket ned fra Ligue 1 i 2011-12. Hans debut kom kun en måned etter sin 18-årsdag. Der fikk han 37 kamper, og scoret 8 mål.

Men det var etter overgangen til nederlandsk fotball at han begynte å finne nettmaskene. Først et utlån til Utrecht fra nyttår 2015 og ut sesongen, hvor han spilte 17 kamper og scoret 11 mål. FC Utrecht var naturlig nok fornøyd med det, og gjorde overgangen permanent etter sesongen. I fjor spilte Haller 37 kamper for nederlenderne, og ga 19 mål i retur. Årets sesong har han startet glimrende, med 2 mål på 2 kamper.

Den franske spissen er også spådd en fremtid på landslaget til Les Bleus, og fortsetter han slik han har spilt for aldersbestemte landslag, kan ikke debuten på a-landslaget være langt unna.
U16: 1 kamp – 0 mål
U17: 12 kamper – 6 mål
U18: 4 kamper – 1 mål
U19: 7 kamper – 3 mål
U20: 7 kamper – 2 mål
U21: 14 kamper – 9 mål

Stor og sterk

Sebastien Haller er kanskje ikke et navn som mange norske fotballsupportere har bitt seg merke i, men nettsiden whoscored.com har en god oversikt på den franske spissen.
De mener han ikke har noen utpreget svakheter, og lister opp hodedueller som hans største styrke. De mener også at han er en god avslutter, har fine gjennombruddspasninger, er en sterk dribler, og legger ned en solid defensiv innsats.

Whoscored.com mener at Haller er en trussel på indirekte dødballer, liker å flikke ballen videre og har en tendens til å spille ballen i lufta.

Populær spiss

Som nevnt tidligere, er det interesse rundt Sebastien Haller. Franske Champions League-representanten Monaco har også blitt linket, mens portugisiske Sporting skal angivelig ha hatt samtaler med franskmannen.
Men også i Premier League har han skapt interesse. Everton, Tottenham, Crystal Palace, Swansea og Southampton skal ha vist sin interesse for for 22-åringen. Og med en pris på £6mill, vil det nok være flere som melder seg på. Og Utrecht håper nok på en budkrig.

You must be logged in to post a comment Login