Newcastle – Bolton 2-0

Oppdatert: 10. April 2012

Det så lenge ut til å bli en kamp som kunne benyttes til sovemedisin for kronisk søvnige mennesker, men så dukket Hatem Ben Arfa opp og gjorde kampen til en av sesongens mest minneverdige.


Newcastle – Bolton 2-0 (0-0)
Mål: Ben Arfa 73, Cisse 83
Gule kort: Gutierrez; Reo-Coker
Tilskuerantall: 52.264
Dommer: Mike Jones

Lagoppstillinger:
Newcastle: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, Ben Arfa(R.Taylor), Perch(Ferguson), Cabaye, Gutierrez, Ba(Sh. Ameobi), Cisse

Bolton: Bogdan, Ricketts, Ream, Weather, Steinsson, M.Davies, Reo-Coker, Pratley, Petrov(Klasnic), Eagles(Miyaichi), Davies(N´
gog)

En første omgang for glemmeboka
De første 45 minuttene forløp uten noen form for store sjanser. Bolton spilte særdeles aggressivt og de hadde kontroll over midtbanen i sin 4-5-1 formasjon. Newcastle startet noe overraskende i en 4-4-2 formasjon, og slet voldsomt med å få spillet til å fungere. Cabaye, Ben Arfa og Gutierrez ble liggende altfor dypt i banen og avstanden opp til de to senegaleserene på topp ble altfor stor. Godt var det derimot å ha Coloccini tilbake på banen etter strekkskaden som gjorde at han måtte forlate banen under kampen mot WBA for noen uker siden. Sammen med en Mike WIlliamson som har spilt seg opp de siste ukene, gjorde Coloccini en god jobb i det bakerste leddet.

Krul holdt Newcastle inne i kampen mens vi ventet på fransk magi
Gjestene startet friskt etter hvilen og hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen iløpet av det første kvarteret. Nærmest var Chris Eagles som tråklet seg forbi Coloccini og fikk avslutte upresset fra 7 meter, men heldigvis var Tim Krul våken. Nederlenderen sto på beina og ventet på skuddet til Eagles, og reddet mesterlig med beina. Newcastle var tannløse og skapte null og niks problemer

Hatem Ben Arfa jubler for scoringen sammen med Shola Ameobi.

for Adam Bogdan. Midtstopperparet Mears/Weather vant alt av dueller og takket være en dårlig Newcastle-midtbane hadde de temposvake Bolton-stopperne spillet foran seg nesten hele kampen. Demba Ba hadde en grufull kamp mandag kveld og var ikke i nærheten av noe som helst. Bedre ble det faktisk da Shola Ameobi kom inn for nettopp Ba, og sunderland-dødaren bidro til at Newcastle klarte å holde på ballen høyere i banen enn hva tilfellet var den første timen.

Etter drøye 70 minutter kom derimot øyeblikket som skulle få St. James Park til å koke. Krul ga ballen til Cabaye, som trillet videre til Ben Arfa som møtte 15 meter inne på egen halvdel. Med en elegant hælflikk forbi en Bolton spiller satte han full fart mot Bolton sin banehalvdel og ristet av seg nok en motspiller. Så fulgte en elegant liten “chip” over skotuppene til David Weather før han aksellererte forbi i en skremmende fart og lirket ballen mesterlig til side for Bogdan og inn ved stolperota. Det var en enkeltmannsprestasjon av en annen verden. Hele 70 meter la han bak seg før han trillet ballen i nettet. Det er uten tvil en av de vakreste Premier League scoringene som noensinne er blitt scoret på St. James Park.

Shola Ameobi hadde som nevnt et solid innhopp og det var han som stod bak 2-0 scoringen. Med rå kraft ristet han av seg Bolton-backen og satte fart mot 16-meteren, og inne foran mål lå selvsagt Papiss Cisse og ventet. En vakker kontring sikret Newcastle tre nye poeng, og lagets femte seier på rad.

Banens beste: Hatem Ben Arfa

You must be logged in to post a comment Login