Papiss of cake!

Oppdatert: 07. April 2012

På walisisk grunn opprettholdt Newcastle sin seiersrekke borte mot Swansea. Defensiv kontroll og effektivitet ble nøkkelen til seier. Rating ligger i referatet.

Med Coloccini fremdeles ute fortsatte Perch som stopper sammen med Williamson. Guhrie ble skadet i forrige kamp og Jonas ble flyttet opp fra forsvaret og Santon fylte inn på venstreback. Swansea benket overraskende både Sinclair og Graham, og startet med det gamle stortalentet Luke Moore på topp.

TIDLIG LEDELSE
Newcastle la seg lavt fra starten av, og lot Swansea trille ball, noe de er veldig glade i. Etter fem minutter bryter Newcastle og ballen går fort til Jonas som sender ballen videre til Cabaye. På et touch sender han Papiss igjennom som alene mot Vorm legger ballen nede til venstre og sender bortelaget i føringen. Etter scoringen fortsetter Swansea å ha mye ball, men skaper lite. I en periode er de oppe i 75 % av ballinnehavet, altså Barca-tall bare uten verdensklassespillerne. Først etter 30 minutter skaper de sin første målsjanse og det er ikke overraskende at det er den utleide spilleren fra Hoffenheim, nemlig Sigurdsson, som skaper den. Han får lade 25 meter og klemmer til, men ballen går ikke langt unna Krul sin rekkevidde, og hollenderen redder til hjørnespark. Mer skjer ikke i første omgang, og Newcastle går til pause med ledelse.

Sigurdsson var Swansea sin farligste spiller fredag

PRESSET TILBAKE
I pausen kommer Ryan Taylor inn for Cheik Tiote, da sistnevnte har pådratt seg en liten hamstringsskade. Om det er dette savnet vi kjenner på tidlig i kampen vites ikke, men Swansea setter inn et ganske stort press på Newcastle sin defensive linje. De kommer gang til gang til innlegg, og etter 53 minutter blir et innlegg klarert ut til Allen som kliner til fra 25 meter. Ballen tar en liten “deflection” av Williamson som overrasker Krul, og han får såvidt slått ballen til side. Like etter header Caulker rett på Krul etter corner. Newcastle får bare beinet ballen opp, og når man ikke treffer spissen får man ballen rett tilbake igjen.
Halvveis i omgangen tar Pardew grep og setter inn Ferguson for Ba. Dette for å ha en raskere og mer bevegelig spiller både på topp og på venstrekant. Dette gir umiddelbar effekt da Ferguson setter fart nedover linja, og i tillegg hjelper Santon bra defensivt.
Så! Noen minutter etter at Graham og Sinclair kommer inn for Swansea så dobler bortelaget ledelsen. Cabaye finner Cissè på løp i boksen skrått til venstre. Han bruker et touch på å legge den til rette før han ute av balanse plasserer ballen nydelig i lengste kryss. Et av årets store prestasjoner.
Resten av kampen går sin gang med Swansea som har mye ball, og Newcastle som holder seg nydelig defensivt.

Nok en gang tar vi en seier, og etter Tottenham sitt uavgjorte resultat lørdag er vi nå tre poeng bak CL-plass. Blir en spennende innspurt.

KAMPFAKTA:
0-1 Cissè 5 min
0-2 Cissè 69 min

LAGOPPSTILLING:
SWANSEA:  Vorm; Rangel, Caulker, Williams, Taylor; Britton, Allen; Dyer (Sinclair), Sigurdsson, Routledge; L. Moore (Graham)

NEWCASTLE: Krul; Simpson, Williamson, Perch, Santon; Cabaye (Gosling), Tiote (Raylor), Gutierrez; Ba (Ferguson), Cisse, Ben Arfa.

You must be logged in to post a comment Login