Mot et gjennombrudd på overgangsfronten?

Oppdatert: 22. July 2021

Sent onsdag kveld melder Daily Mail at Newcastle er i samtaler med Southampton om en overgang for Mario Lemina.

Midtbanemannen har i noe lengre tid vært linket til klubben. En beskjeden prislapp på fire millioner pund skal være en viktig faktor i det henseendet. Likevel har Mike Ashley ikke vært særlig lysten på å sanksjonere en overgang, da spilleren blir 28 år i september. Ifølge troverdige Simon Jones, som skriver for Daily Mail, skal Newcastle-eieren nå ha tatt en u-sving angående en overgang for spilleren. Ifølge artikkelen skal Newcastle ha tilbudt den tidligere Juventus-spilleren en treårsavtale.

Nyheten kommer bare noen dager etter at Steve Bruce meddelte at klubben tilsynelatende skal nærme seg et gjennombrudd på overgangsmarkedet. Florian Lejeune skal være så godt som klar for Alaves, og Matthew Longstaff skal være på vei ut døren på lån til en Championship-klubb. Det frigjør både plass i troppen og midler, og ifølge Bruce, skal klubben ha kommet langt i dialogen om å hente to spillere til St. James’ Park. Angivelig er én av disse nevnte Lemina.

Flere troverdige medier har for øvrig meldt at Newcastle har vært i dialog med Midtjylland om en mulig overgang for svenske Jens-Lys Cajuste. Midtbanemannen, som fyller 22 neste måned, er angivelig et alternativ til Lemina, da begge patruljerer den defensive midtbanerollen. Som TAN har videreformidlet flere ganger, er Joe Willock klubbens hovedprioritet. Det er imidlertid ventet at Steve Bruce forsøker å hente to midtbanespillere til klubben denne sommeren; en defensivt anlagt og én med offensive kvaliteter. Ifølge troverdige kilder skal Conor Gallagher anses som et alternativ til Willock. 

Siden overgangen til Southampton i 2017 har Lemina maktet å spille 74 ganger i Premier League, henholdsvis for The Saints og Fulham. Spilleren tilbrakte forrige sesong på utlånt hos sistnevnte, hvor det totalt ble 30 kamper. Den gabonske landslagsspilleren har ellers en svært solid CV, og kan for øvrig vise til opphold i Marseille, Juventus, Galatasaray og Lorient.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login