Misnøye i troppen, mon tro?

Oppdatert: 02. September 2017

Det er ingen hemmelighet at Rafel Benitez er fortvilet over klubbens labre produktivitet i løpet av de to siste overgangsvinduene.

Uønskede i 25-mannstroppen
Spanjolen har overfor media vært åpen om at han ikke har klart å hente de spillerne han ønsket seg. Ifølge 57-åringen selv har sommerens signeringer bare vært spillere han trenger – altså ikke de han hadde øverst på listen sin før overgangsvinduet åpnet. Tammy Abraham (lån) og Willy Caballero skal være to av dem spanjolen virkelig ønsket å signere. Media har siden tidlig i juni skrevet på nærmest daglig basis at Benitez er svært utilfreds med klubbledelsens innsats og vilje på overgangsmarkedet.

Men Newcastle-manageren er ikke den eneste i klubben som har grunn til å være utilfreds. Benitez har denne sommeren ikke akkurat spart på kruttet i møte med media. Flere spillere har enten direkte eller indirekte blitt stemplet som ikke ønsket av spanjolen. Og ettersom flere av disse spillerne fremdeles er i klubben – og faktisk er inkludert i 25-mannstroppen frem til januar – kan det ikke overraske om det er eller utvikler seg uroligheter innad i spillergruppen.

Beinhard spanjol
Karl Darlow og Jack Colback har eksempelvis blitt ofre for spanjolens knallharde politikk. Selv om Benitez riktignok uttalte etter treningskampen mot Preston i juli at han håpet at Darlow fremtid fremdeles var på St. James’ Park, taler klubbens behandling av sisteskansen denne sommeren ensidig for at 57-åringen har forsøkt å kvitte seg med spilleren. Colback på sin side ble i løpet av sommeren degradert til u23-laget. Bare det tyder på at spilleren ikke lengre var ønsket av Benitez. Ifølge media utviklet det seg en konflikt på treningsanlegget da rødtoppen fikk beskjed om å slutte seg til A-laget igjen, grunnet frafall. Det nektet Colback, og forholdet mellom spilleren og Benitez skal derfor være anspent. Likevel er fremdeles 27-åringen i klubben og inkludert i 25-mannstroppen.

I tillegg er Henri Saivet og Massadio Haidara fullstendige klare over at de i utgangspunktet ikke er ønsket med videre av Benitez. Spillerstallen er imidlertid så tynn at duoen likevel har blitt inkludert i 25-mannstroppen. Klubben har heller ikke lagt skjul på at Aleksandar Mitrovics Newcastle-karriere har vært høyst usikker i sommer – noe serberen har bekreftet i flere intervjuer. Til slutt har utvilsomt Dwight Gayle god grunn til å føle seg lite verdsatt av Newcastle-sjefen. Deriblant lokalavisen satt på informasjon om at Benitez ønsket å selge unna forrige sesongs toppscorer, i håp om å rekruttere en ny spiss. Og dette var situasjonen helt frem til de siste timene i august. Verken Gayle eller Darlow kan sies å ha gjort seg fortjent til Benitez sin harde politikk. Duoen leverte virkelig varene forrige sesong, og gjorde alt spanjolen kunne ønske seg. Gayle og Darlow har derfor gode grunner til å være misfornøyde.

Uforutsigbar virkning
Forhåpentligvis kan eventuelle mindreverdighetskomplekser og noe misnøye innad i spillergruppen bidra til økt innsats og vilje for å overbevise Benitez om at de er en plass i troppen verdige. Det ble tilfellet med Yoan Gouffran forrige sesong – som i utgangspunktet ikke var ønsket med videre.

Foruten det franske eksempelet viste forrige sesong at Benitez er en sta mann. Det var i det store og det hele de samme spillerne som ble rullert på. Spillere som Haidara, Lazaar, Sterry, Gamez og Mbemba fikk i grunn ikke en rettferdig mulighet til å overbevise i løpet av den kamprike sesongen i Championship.

Også Rob Elliot kan kanskje også føle manglende kjærlighet fra Newcastle-treneren. Benitez har gang på gang i sommer bekreftet at han har vært på jakt etter en ny keeper – en som besitter mer rutine. Forrige sesong klarte han imidlertid å realisere planen, da han valgte å hente inn Matz Sels. Dette til tross for at Darlow hadde levert svært solide forestillinger i Premier League under hans ledelse, og at klubben fremdeles hadde Tim Krul på bok. Spanjolens politikk er egnet til å få spillerne til å føle at de ikke er gode nok, eller iallfall at han ikke har nok tillit til å la dem være førstevalg. Selvsagt er det bra med konkurranse og ypperlig med forbedringer, men Benitez kan i utstrakt grad spre usikkerhet og misnøye når han er så åpen om sine tanker. Om det oppstår misnøye i spillergruppen i løpet av de kommende ukene, må derfor Benitez ta deler av skylden for dette.

You must be logged in to post a comment Login