Mike Ashley: – Jeg skal ingen steder

Oppdatert: 22. March 2016

I et intervju med The Mirror, innrømmer Mike Ashley at han angrer på at han kjøpte klubben i 2007.

Totalt har Sports Direct-eieren investert 262 millioner pund i klubben, noe som tilsvarer i overkant av 3,1 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er imidlertid ikke de svimlende summene Ashley har brukt som Newcastle-eier, som han gremmer seg over. Følelsen av anger skyldes nemlig aksepten av at han ikke har klart å hjelpe klubben, som ifølge Ashley selv var målet med investeringen tilbake i 2007.

Newcastle-eieren er imidlertid helt tydelig på at han skal ingen steder – uavhengig av hvilken divisjon klubben spiller i neste sesong. Ashley holder fremdeles fast ved at et salg av klubben ikke er aktuelt før Newcastle United kan heve et trofé eller har kvalifisert seg for Champions League, som han uttalte like før avspark i kampen mot West Ham forrige sesong. Selv tror Ashley at Newcastle ikke kommer til å rykke ned.

Men den styrtrike 51-åringen synes imidlertid at han får i overkant mye ufortjent tyn. At han har for stor innvirkning på driften av klubben og laget – som mange hevder – er han ikke enig i. Ashley påpeker at det eneste han bestemmer i Newcastle United, er sammensettingen av klubbstyret.

«Jeg vet ikke hvilke spillere styret signerer, og jeg vet heller ikke hvilket lag som skal i aksjon på en lørdag», velger Newcastle-eieren å bruke som eksempel, før han videre påpeker:

«Alt jeg sier, er at det er en bankkonto. Når den er tom, så er den tom. Ikke kom gråtende til meg for mer penger».

På et avsluttende spørsmål vedrørende bankkontoen, svarer Ashley at klubbstyret nå reelt har gjort klubbens bankkonto tom.

You must be logged in to post a comment Login