Med fokus på helga

Oppdatert: 24. October 2013

Cheick Tioté ønsker mer enn noe annet å vinne mot erkefienden på søndag.

Ivorianeren har våknet til live og virker friskere enn noen gang etter en velfortjent tildeling av kapteinsbåndet
da Coloccini er ute med skade. Den hardtarbeidende mauren har all fokus på kampen mot mackems i helgen.

Poeng å bevise

Tilsvarende oppgjør på Stadium of Light i fjor ble ingen vellykket opptreden for Cheick ettersom han ble vist ut før det var spilt 25 minutter. Pardews ryddegutt er derimot fast bestemt på å gjøre opp for seg når de sorte og hvite tar turen til Wearside på ukens siste dag.

– Vi har ingen steder å gjemme oss dersom vi skulle tape, sier Tiote til The Chronicle og tilføyer:

Det finnes ingen vei utenom kritikk hvis vi taper. Det blir tøft, men vi vet vi har gode spillere i laget. Hvis alle er fokuserte på sine arbeidsoppgaver, vil vi gjøre det godt.

Kontraster 

Magpies har vist god arbeidsmoral i de siste kampene, og Cheick har ledet troppene med autoritet. Forrige helgs oppgjør mot Liverpool kunne fort blitt en pinlig affære, slik som The Reds‘ forrige visitt til St. James’ Park da laget fra Beatles’ fødeby knuste The Toon 6-0.

Storebror i nordøst måtte spille store deler av kampen med ti mann da Yanga-Mbiwa ufrivillig forlot banen like før pause, men Paul Dummett og resten av gutta gjorde en solid jobb og maktet å få med seg ett poeng.

Sunderland har derimot fått en tøff start på sesongen og ligger desidert sist med kun det fattige poenget å vise til etter åtte kamper. De har dessuten rukket å skille lag med trener Paolo Di Canio, samt ansette ny trener i Gustavo Poyet.

Den tidligere Chelsea-profilen skulle nok ønske seg en bedre start enn 0-4 mot Michael Laudrups walisere, og utfordringene venter i kø med Newcastle, Hull og Man City på under to uker.

Kamp mot klokka

Steven Taylor har slitt med en strekk på baksiden av låret og har mistet over to måneder med fotball som følge av det.

Midtstopperens skade ville ikke heles i tide i forkant av møtet med de røde fra Merseyside, til tross for at rapportene meldte det motsatte. Det ser imidlertid ut til at han kan rekke helgens lokaloppgjør, som har avspark søndag ettermiddag klokken 14.30.

You must be logged in to post a comment Login