McClaren: Vi ville ikke at han skulle dra

Oppdatert: 07. February 2016

Det meste tydet på at Cheick Tiotés Newcastle-karriere ville være over før februar skulle gjøre sin entré. Nå kan midtbaneterrieren fort bli en utsøkt brikke i det resterende overlevelsesspillet.

Ivorianeren kan fremdeles forlate Newcastle, siden overgangsvinduet i Chinese Super League ikke stenger før 26. februar. Tioté, som var nære å signere for Demba Bas Shanghai Greenland Shenhua FC i januar, gjorde atter en gang en svært solid opptreden i den sårt trengte seieren over WBA lørdag. Ikke bare var han med på å hindre gjestene i å etablere noe som helst av offensivt spill; han fikk også avblåst en omdiskutert fulltreffer. Tioté, som har vist lovende takter den siste tiden, ble blant annet utnevnt til «Man of the Match» av lokalavisen The Chronicle.

Etter kampen, besvarte McClaren på kryptisk vis et spørsmål vedrørende ivorianerens fremtid med at «Cheick Tiote har alltid vært bedre her enn i Kina». Svaret gir i seg selv ikke stort bokstavelig talt, ettersom Tioté fremdeles har til gode å spille fotball i Kina. Men svaret gir hvertfall indikasjoner på at McClaren mener at midtbanespilleren er for god for å bytte ut Premier League med kinesisk fotball, og at han ønsker at ivorianeren fortsetter i Newcastle-drakt.

Det var et tydelig signal om at Newcastle-treneren fremdeles ønsker å ha ivorianeren med på lasset sitt, ettersom han gav ham tillit fra start – til tross for at midtbanekrigeren har trent lite de siste ukene. Selv om Tioté ikke fikk stort med spilletid under McClaren i Twente, har Newcastle-treneren uttalt at han anså ivorianeren som en svært viktig brikke i sin tid i Nederland. Flere medier meldte også at McClaren var lite fornøyd med at klubben hadde akseptert det kinesiske budet som etter alle solemerker skulle føre Tioté bort fra Nordøst-England.

You must be logged in to post a comment Login