Mbiwa erstatter Coloccini

Oppdatert: 18. October 2013

Alan Pardew sier Mapou Yanga-Mbiwa skal erstatte Fabricio Coloccini i lørdagens kamp mot Liverpool.
Den 24 år gamle franskmannen vil med det returnere til startoppstillingen etter at Pardew bekreftet at argentinske Coloccini returnerte fra landslagsoppdrag med en lyskeskade som vil holde ham ute av spill i kampen mot Liverpool. Mbiwa var ikke delaktig, da Newcastle vant 2-1 i Cardiff i forrige serierunde, og var sist på laget under 3-2-tapet mot Everton.

Mbiwa vil trolig danne midtforsvaret sammen med Mike Williamson, da det fortsatt knyttes usikkerhet til om Steven Taylor er frisk nok til å starte lørdagens kamp.

– Det viktigste er Mbiwas innsats på banen, men på trening har han vært veldig bra. Han er en fantastisk person, og håper å få vist seg fram på lørdag.  Liverpools besøk til St James’ vil trolig vekke mareritt til live fra da Mbiwa var i startoppstillingen i tilsvarende oppgjør forrige sesong, da de rødkledde, til tross Suarez fravær, knuste Newcastle 6-0, seier Pardew til britisk presse.

Og ifølge manageren kan Mbiwa få sjansen i flere kamper framover.

– Per nå er det usikkert hvor lenge Coloccini blir ute med skade. Vi håper så klart det blir kortvarig, men det er umulig å sette noen dato per nå. Likevel er det ingen grunn til at vi ikke skal takle hans fravær med den backupen vi har, mener Pardew, som håper han slipper å oppleve samme mareritt som i fjor.

– Det er trolig det tyngste nederlaget jeg har hatt som leder, og vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Men vi er mye bedre nå, og jeg tror vi vil gi Liverpool en mye hardere kamp. Jeg håper virkelig det, sier manageren.

You must be logged in to post a comment Login