0-6 skal revansjeres

Oppdatert: 18. October 2013

Preview: Newcastle tar imot Liverpool til den åttende Premier League-rundens første kamp.

Lørdag 19. oktober

Premier League – St. James’ Park

Kampstart:1345 (norsk tid)

Dommer: Andre Marriner

 

Det er med den foregående sesongens pinlige 0-6-tap friskt i minnet at Newcastle tar imot Liverpool på St. James’ Park. Ikke siden 1925 hadde de svart- og hvitkledde tapt så mye på eget gress før kampen i april. Kampen ble dessuten spilt uten Liverpools mest toneangivende spiller, Luis Suaréz, på banen. Mange lurer selvsagt på om Newcastle vil få sin revansje, hvilket Alan Pardew hadde følgende å si om:

Det er trolig det tyngste nederlaget jeg har hatt som manager, og vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Men vi er mye bedre nå, og jeg tror vi vil gi Liverpool en mye hardere kamp. Jeg håper virkelig det.

I tillegg til den historiske kampen i april er det mye som tyder på en spennende kamp. Av dagens Premier League-lag er nemlig møtene mellom Newcastle og Liverpool de aller mest målrike, og ikke på 38 kamper har det endt 0-0 i dette oppgjøret. Negativt er det uansett at kun ett av lagenes ti foregående ligamøter har gått Newcastles vei.

 

Lagenes sesong så langt

Newcastle har som kjent vært ligaens suverent mest varierende lag så langt i sesongen, og ligger på en ellevteplass. Innledende varierte prestasjonene enormt fra kamp til kamp, mens de siste par rundene har vi også måttet tåle å se to vidt forskjellige nivåer fra en omgang til den neste. Mange lurer derfor på om vi hører hjemme i nedrykksstriden, slik mange har spådd, eller om vi rett og slett kan blande oss inn i kampen om en Europaligaplass, slik blant andre Hatem Ben Arfa hevder. Mest forvirret av alle er kanskje Pardew, som uttalte følgende etter forrige rundes seier mot Cardiff:

For våre tilhengere var dette litt av et “payback” etter mandagskvelden (3-2-tap mot Everton, red.anm). Jeg tror de nyter resultatet og vi kan alle klø oss i hodet mens vi tenker på laget og spørre oss selv: er vi et veldig bra eller et veldig dårlig lag? Vi er ikke helt sikre.

Liverpool på sin side ligger plassert på en andreplass, og kun målforskjellen hindrer dem i å lede serien med syv runder unnagjort. Hele fem av dem har Brendan Rodgers dessuten måttet unnvære Luis Suaréz på grunn av suspensasjonen som fulgte med spillerens biteepisode før sommeren. På sine to kamper så langt har uruguayaneren notert seg for tre nettkjenninger, og sammen med Daniel Sturridge utgjør han et spisspar få lag har kontroll på. Det er derfor ikke spesielt gunstig at Newcastle den siste tiden har hatt problemer på stopperplassen ved siden av Fabricio Coloccini, og at argentineren pådro seg en skade under landslagspausen.

Les mer: http://newutd.no/kaptein-ute/

SKADET: Vår argentinske lagkaptein pådro seg lyskestrekk under landslagssamlingen, og er ute mot Liverpool.

 

Skadesituasjonen

For Brendan Rodgers del ser det pent ut med tanke på skader og suspensjoner. Glen Johnson, Joe Allen og Aly Cissokho ser alle ut til å rekke kampen, og Lucas Leiva er tilbake etter sin karantene. Med unntak av Phillipe Coutinho og Iago Aspas kan altså den nord-irske manageren velge fritt blant sine spillere.

Alan Pardew må som nevnt forsøke med et nykomponert midtstopperpar. Med Fabricio Coloccini ute står vi igjen med Mapou Yanga-Mbiwa, Mike Williamson og Steven Taylor. Sistnevnte sliter ennå med sin skade, og det antas derfor at Williamson og Yanga-Mbiwa får sjansen fra start. Ellers er det kun Ryan Taylor og muligens Massadio Haïdara som har skadeproblemer. Jonas Gutiérrez vil likevel ikke bli aktuell for lørdagens oppgjør da han har fått tillatelse til å reise til Argentina for å ta hånd om et problem som skal ha oppstått i familien.

 

Antatte startellevere:

Newcastle (4-3-3): Krul; Santon, Williamson, Yanga-Mbiwa, Debuchy; Cabaye, Tioté, Sissokho; Rémy, Cissé, Ben Arfa

Liverpool (3-4-1-2): Mignolet; Sakho, Agger, Touré; Enrique, Gerrard, Lucas, Johnson; Moses; Sturridge, Suaréz

You must be logged in to post a comment Login