Mannefall i cupavansement

Oppdatert: 24. August 2016

Newcastle kjempet seg videre i ligacupen, etter 2-0 hjemme mot Cheltenham. Men avansementet kan ha kostet dyrt.

Det var nært ved at de gikk tomme for bandasjer, fysioterapeutene på St. James’ Park tirsdag kveld. Rolando Aarons forsvant ut på båre. Mitrovic så ganske forvirret ut, der han ruslet av gressmatta med mer bandasje enn hår synlig, mens Ayoze Perez ble kampens store helt med to mål – også han med hodet inntullet i hvitt gasbind.

Alle skadene dukket opp i første omgang, i det som ble en fysisk krevende batalje for hjemmelaget. Og som om ikke det var nok, fikk også Gayle bandasjert hodet i andre omgang. Men hvor ille står det egentlig til med troppen, etter kampen mot Cheltenham?

Årsaken til at tomålsscorer Perez så ut som han var blitt lobotomert, er ettersigende ikke så alvorlig som det kunne se ut som. Ifølge britiske aviser dreier det seg kun om et kutt på et øre. Med andre ord er det ingen fare for at spanjolen ikke er klar til kamp på lørdag.

To ganger hodeskade

Når det gjelder spissmakker Gayle, kan det se ut til å være mer alvorlig. Toppscoreren klaget over dobbeltsyn, da han ble tatt av banen. Hvorvidt det er snakk om en hjernerystelse, og hvor kraftig denne eventuelt viser seg å være, ventes det å komme svar på i løpet av onsdag.

mitrovic

Mitrovic måtte forlate banen etter 35 minutter.

Mitrovic, som fikk sin første kamp etter å ha vært suspendert de fire første, fikk bare 35 minutter på banen før han måtte takke for seg tirsdag kveld. En arm i ansiktet fra motstanderlaget, var nok til å sette serberen ute av spill. Riktignok prøvde han seg (ikke overraskende, med tanke på hvordan han har nektet å forlate banen ved hodeskader tidligere) igjen i fem minutter etter å ha fått behandling.

Men 21-åringen måtte innse at skaden var for alvorlig til å fortsette. Også han skal ha vist symptomer på hjernerystelse, med blant annet uklart syn.

Bedre enn fryktet

Også for Mitrovic vedkommende ventes det svar i løpet av onsdag, men Benitez kom med følgende oppløftende kommentar om spissduoen etter kampen:

– Jeg har snakket med begge to, og de føler seg bedre allerede. De var begge litt svimle etter kampen, men legene sier det går fint. De var svimle, men det er ingen fare for noe langtidsskade, sier manageren.

Verre med Aarons
aarons

Aarons ser ut til å ha fått en mer alvorlig skade.

Hva så med Aarons? Unggutten er trolig den det står dårligst til med etter cuprunden. Vingen ble tatt av banen på båre, med kompresjonsstøtte på foten. De fleste husker vel at det ikke er lenge siden forrige gang talentet befant seg på sidelinjen i flere måneder. Nå må fansen igjen vente tålmodig på svar. Men Benitez hadde ingen lovende kommentarer på spillerens vegne.

– Vi er bekymret for Rolando. Det er den mest alvorlige av skadene, og vi må bare vente og høre hva legene sier, forklarer Benitez.

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 300 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

You must be logged in to post a comment Login