– Kunne stått i mål om jeg måtte!

Oppdatert: 23. February 2011

Joey Barton har hatt en god sesong for Newcastle, han forteller nå at han kunne spilt hvor som helst. Dette kommer etter at Joey er redd for å få stor kamp om plassene på midtbanen.

Midtbanespilleren innrømmer at han er en smule redd for å bli plassert på benken, etter at han nå har spilt et stort antall kamper på høyresiden på midtbanen. Han forteller at han ble litt “glad-bekymret” når eks-manager Chris Hughton satte han som høyre-midtbanespiller mot West Ham.
– Hvor lenge vil jeg få lov til å spille der? Forteller Joey til chronicleLive.

Det han er redd for er å bli en spiller som bare skal spille på høyresiden av midtbanen, han merker nemlig konkurransen fra de andre spillerene.
– Det er nesten et lite problem å gå ut på banen å spille bra som høyre-midtbanespiller, fordi alle gjerne vil se deg spille der ved senere annledninger.
– Jeg er glad jeg er frisk og får muligheten til å vise frem talentet mitt i en så stor klubb som denne. Jeg kunne spilt høyreback, venstreback og til og med i mål om jeg kunne!

Engelskmannen sier han er glad for å spille på høyrekanten og mener – på dette tidspunktet – at det også er den beste formasjonen for laget. Han forteller også at han har større glede av fotballen nå, enn han har hatt på lenge.

Gode spillere kan spille hvor som helst. -Joey Barton

Enrique og Jonas er to spillere som føler seg trygge på plassene sine, men de tuller ofte med Barton om at de vil ta plassen hans.
– Jeg må nesten le når de sier at de skal ta plassen min på høyresiden. Men mottoet mitt er at gode spillere kan spille hvor som helst på banen.
Barton avslutter med å fortelle at venstre – og høyresiden har to litt forskjellige spillestiler:
– På venstresiden er det mer dribling og sånne ting, mens jeg og “simmo” på høyresiden er mer direkte. Det er en god balanse vi har på kantene.

Joey Barton har seks assister og fire mål denne sesongen og har hatt en hånd med i mye av det som har skjedd på banen.

Diskuter Joey her

You must be logged in to post a comment Login