Kun seier er godt nok

Oppdatert: 04. October 2013

Preview: Med tap for Cardiff på lørdag kan Newcastle befinne seg under nedryksstreken etter helgens kamper.

Lørdag 5. oktober

Premier League – Cardiff City Stadium

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Kevin Friend

 

Cardiff er av mange spådd en i overkant tøff debutsesong i Premier League. Waliserne har imidlertid vist at de er kommet for å bli, og står så langt med åtte poeng på sine seks første kamper. Blant annet har de slått Manchester City, til tross for at Cardiffs startellever til sammen kostet 109 millioner kroner, mot Citys 1,85 milliarder. I tillegg presterte de langt bedre enn Newcastle på Goodison Park og fikk med seg et poeng. All statistikk viser uansett at nyopprykkede lag får det tøft på vårsesongen, og Mackays menn bør derfor fortsette poengfangsten for å få en trygg avstand til nedrykksstriden. Hjemmekampen mot et lite stabilt Newcastle er dermed en god mulighet for dem.

For mens Cardiff kommer fra en sterk borteseier på Craven Cottage, står Newcastle med seks baklengs på de to siste ligakampene. The Magpies har dessuten sluppet inn flest bortemål i Premier League med sine åtte. Svingningene så langt i sesongen har vært enorme, fra borteseieren over Aston Villa til åpningskampen mot Manchester City. Dette ble tydelig i mandagens møte med Everton, da første og andre omgang var som dag og natt.

Les mer: Nok et tap for Newcastle

Dersom Pardew ikke har funnet en løsning på problemet før lørdagens oppgjør kan han bli nødt til å se laget sitt falle under nedrykksstreken når helgen er omme. Dette er, til tross for at sesongen så vidt er i gang, kritisk for et lag som sikter på en plass i Europaligaen.

 

Newcastles lag og skader

Hvilke endringer Pardew vil gjøre for å sikre tre poeng på Cardiff City Stadium er det vanskelig å forutse. Laget har antakelig aldri vært vanskeligere å spå, delvis på grunn av småskader. Bakerst starter selvfølgelig Krul til tross for en svak oppvisning tidligere i uka. Også Debuchy ser urokkelig ut på høyrebacken og er, til tross for noen svake uker, tatt ut til den franske landslagstroppen sammen med blant andre Cabaye, Sissoko og Rémy. I midtforsvaret vil det være overraskende om ikke kaptein Coloccini får fortsette. Ved siden av han har vi imidlertid flere kandidater. Steven Taylor skal visstnok være tilbake fra skaden han pådro seg på trening, og kan få sjansen fra start mot Cardiff. Yanga-Mbiwa var horribel i møtet med Everton, og ble derfor tatt av til pause. Pardews mange hyllester til franskmannen gjør likevel at han ikke kan avskrives. Inn for Yanga-Mbiwa kom Williamson til sin første Premier League-kamp for året. Få har vel forventet at han skal spille noe særlig i år, men Pardews uttalelser i etterkant av kampen kan muligens tyde på noe annet:

Heldigvis var det et par spillere som spilte seg inn i laget i andre omgang mot Everton. Vi viste etter hvert litt stolthet og at vi har flere gode spillere i klubben. Vi må sørge for at vi sender ut et lag som kan gi oss resultater mot Cardiff.

MÅ FINNE FORMEN: Tim Krul og Newcastle-forsvaret har sluppet inn seks mål på to kamper. Mot Cardiff må de stenge igjen bak.

På venstrebacken har Santon lenge fått stor tillit, hvilket han har gjort seg fortjent til. De siste to kampene har han derimot ikke prestert opp mot sitt beste, og kanskje vil Pardew gi Dummett sjansen mot Cardiff. Haïdara nærmer seg også kampform, men sjansene for at han starter er små. På midtbanen har Pardew allerede bekreftet at Cabaye vil bli tildelt en startplass. Antakelig må derfor enten Tioté eller Anita settes på benken. Sissoko ser ut til å få fortsette i sin vante rolle. På høyrekanten fikk vi mot Everton se Ben Arfas defensive mangler, og en fraværende innsats i duellspillet gjorde at også han ble tatt av til pause. Ryktene går om at Pardew ikke vil la driblefanten starte mot Cardiff, hvilket kan åpne muligheter for Gouffran.

TILBAKE FRA START: Etter å ha løftet Newcastle mange hakk mot Everton, er Cabaye tilbake fra start på lørdag.

På venstresiden har Rémy levert bra, og han har involvert seg i fire av lagets sju mål. Muligheten for at han igjen flyttes frem som spiss er også tilstede, og også dette øker Gouffrans muligheter til å starte. Gutiérrez er dessuten tilbake fra skade, og både han og Marveaux er alternativer på venstrekanten. I tillegg til nevnte Rémy er selvfølgelig Cissé en mulighet på topp. Senegaleseren har slitt med å finne veien til nettmaskene den siste tiden og ble, til tross for målet i ligacupen mot Leeds, benket mot Everton.

 

Et toppet Cardiff

Cardiff på sin side stiller tilsynelatende skadefritt ettersom danske Cornelius skal være kvitt sine ankelproblemer. Laget som slo Fulham forrige helg vil trolig ikke endres noe særlig, hvilket betyr at Bellamy kanskje må starte på benken mot sin tidligere klubb. Mutch kan få sjansen fra start etter å ha kommet inn og avgjort kampen forrige helg.

Antatte startellevere

Cardiff (4-3-3): Marshall; Taylor, Turner, Caulker, Théophile-Catherine; Kim Bo-Kyung, Medel, Gunnarsson; Whittingham, Campbell, Odemwingie

Newcastle (4-3-3): Krul; Santon, Taylor, Coloccini, Debuchy; Cabaye, Tioté, Sissoko; Rémy, Cissé, Ben Arfa

You must be logged in to post a comment Login