Kontrollert seier i Hughton sin tilbakekomst

Oppdatert: 24. September 2012

Tross den lave seiersmarginen så var Norwich lite farlige søndag ettermiddag, selv om de med litt tur kunne fått med seg poeng


Newcastle stilte med samme lag som i forrige hjemmekamp, dette betød Perch på back og Anita sentralt. På benken var Tiotè tilbake, noe som viser at han ikke er langt unna startplass.
Hughton fikk applaus da han kom inn på gressteppet søndag ettermiddag, alle husker den jobben han gjorde for å få oss opp i det gjeve selskap.

BEN ARFA-SHOW
Norwich starter kampen bra, og kombinerer fint på venstrekanten etter fem minutter. Innlegget treffer Hoolahan som header i en Newcastle-spiller og ut til corner. Like etter må vår tidligere franske stopper Bassong ut med skade for bortelaget, inn kommer Michael Turner.
Etter cirka ti minutter kommer bytte av posisjon som også skjedde mot Everton. Anita går ned på back, mens Perch går inn sentralt. Om dette er for å styrke back eller midtbane vites ikke, men min personlige mening er at Perch er best sentralt, og siden han er den minst begavede fotballspilleren bør han spille på sin beste posisjon.
Norwich fortsetter å presse på, og Harper må ut å bokse ut et innlegg ved en anledning. Men Newcastle finner en perfekt måte å få av presset, nemlig å slå tilbake med scoring. Ben Arfa, som har drevet lekestue opptil flere ganger på kanten, slår en millimeter-presis gjennombruddspasning på 25 meter til Ba. Ved første øyekast ser det ut som offside, men Norwich sin venstreback ligger langt nær på linje. Strengt talt ligger Norwich-forsvaret på linje, bare at den linja er av det skråe slaget. Ba demper ballen på et touch og legger ballen under Ruddy på andre.

Norwich kommer med en halvfarlig heading like etter, men Mike Williamson leser utgangen av headingen og får ballen unna. Rett i angrep går vi og etter en corner holder vi oppe trykket og Steven Taylor får headet ballen inn i feltet fra bakre stolpe. Williamson leser ikke situasjonen og en Norwich-spiller får beinet ballen unna. Like etter slår Santon inn mot Cisse, som på et merkelig vis får skutt ballen bakover, der venter Cabaye som dundrer den over.

Så like før pause får vi straffe. Williamson får en dytt i ryggen i feltet av Morison og dommeren dømmer rett et straffespark. Det blir deretter diskusjon om hvem som skal ta det. Visstnok tar Ba ballen, men Ben Arfa mener han skal ta den. Etter litt megling med Jonas blir de enige i at Papiss Cisse skal ta den for at han skal komme i gang denne sesongen. Papiss på sin side blåser ballen over, og med et litt oppgitt smil har nok han skutt seg ut av straffediskusjonen til neste gang. En diskusjon som Pardew bør avklare en gang for alle, la Ben Arfa ta til han bommer.

Til pause går vi uansett med ledelse.

RUTINERT OG GOD
Etter pause går Norwich rett i angrep, og bør strengt talt score. Hoolahan blir spilt fri, men Harper kommer ut og gjør seg stor og redder forsøket. Newcastle slipper med skrekken. Norwich fortsetter i samme duren, mens Newcastle og særlig Ben Arfa er farlige på kontra. Ben Arfa tester Ruddy med et godt skuddforsøk etter 54 minutter, men en Ruddy i full strekk får den ut. På den påfølgende corneren er Taylor nære på å score på en heading på bakre stolpe.
Etter dette skapes det ikke de store sjansene. Norwich slår mye inn i boks, men vi er flinke til å få de unna. Tiotè får et kvarter på slutten, og rekker å få et gult kort. Får først en stygg takling av Howson, som er på grensen til rødt kort, får Tiote i neste duell dundrer inn i Turner.

Harper må i aksjon en siste gang like før slutt da han gjør seg stor da en Norwich-spiller drar seg ned mot linja. Kampen ebber ut og en seier vi måtte ha kom, nå venter Reading borte i neste kamp. Også en kamp vi bør ha tre poeng i.

KAMPFAKTA:
1-0 Ba 19 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE: Harper, Perch, Williamson, Taylor, Santon, Anita (Tiotè), Cabaye, Jonas, Ben Arfa (Ameobi Sr), Cisse (Obertan), Ba

NORWICH: Ruddy, Martin, Bassong (Turner), Barnett, Garrido, Snodgrass, Johnson, Howson, Surman (Jackson), Hoolahan, Morison (Holt)

You must be logged in to post a comment Login