Klubbene er enige

Oppdatert: 12. August 2012

I dag ble det klart at Ajax og Newcastle er enige om en overgangssum for den defensive midtbanespilleren Vurnon Anita.

Anita har vært linket til Tyneside i hele sommer, og nå gjenstår det kun at Newcastle blir enige med spilleren om hans personlige betingelser. Overgangssummen skal ligge på rundt 6 millioner pund. Det er derfor ikke en bekreftet overgang helt enda. Selv om det nå er høy sannsynlighet for at Anita blir å finne på Tyneside denne sesongen. Newcastle har i hele sommer forsøkt å signere den franske høyrebacken Matheiu Debuchy, men klarte ikke bli enige om overgangssum. Derfor kan man si vi nå har brutt en slags grense ved å hvertfall bli enig om dette.

Det er ikke lett å si med sikkerhet at Anita blir enig med Newcastle, men i et intervju gjort tidligere i dag med nederlansk fjernsyn, innrømmet han at klubbene var enige. Selv om han mente det ville være rart å forlate Ajax, åpnet han også for muligheten. Sky Sports melder at da Anita ble spurt om sin fremtid, skal han ha svart: – Jeg vet ikke enda. Hele bildet må være rett for meg. Men det er mulig jeg har spilt min siste kamp for Ajax. Nå er det altså opp til Alan Pardew å overbevise spilleren om at hans fremtid er i Nord-England. Vi har sett flere eksempler på at eier Mike Ashley er forsiktig med å øse ut penger til kontrakter. Forhåpentligvis er også Anita er fornuftig mann som forstår at ikke penger er alt, og at det å ikle seg den sort-hvite drakta er en belønning i seg selv. Anita skal også ha god kontakt med Tim Krul, som har forklart at det er en drøm å spille for Newcastle.

Dersom gjennomgangen altså bekreftes, må vi være forberedt på at det blir økte spekulasjoner rundt vår defensive midtbanejuvel, Cheik Tiote. Tiote er ønsket av flere klubber, og har blitt ryktet vekk fra klubben ved flere anledninger i sommer. Selv om spilleren selv har uttalt at han ikke ønsker å forlate klubben, vet vi alle hvordan fotballen kan være. De fleste vil nok likevel håpe Anita er mer som en backup, og direkte erstatter for Danny Guthrie, som ble solgt tidligere i sommer. Dersom Newcastle kvalifiserer seg til Europa League, skal vi mest sannsynlig spille over 50 kamper kommende sesong. Cheik Tiote kan ikke spille alle disse kampene. Derfor høres det sannsynlig ut av Anita hentes for å gi mer dybde til stallen over en lang sesong.

Det gjenstår altså å se om klubb og spiller klarer å bli enige. newutd.no holder deg oppdatert på nettsiden, forumet og facebook.

I andre Newcastle relaterte nyheter kan vi melde at Cardifff slo Newcastle 4-1 i en treningskamp i går. Shola Ameobi scoret Newcastles mål. Det er også klart at Newcastle skal spille mot greske Anothisis i siste rundes kvalifisering for Europa League. Dato er ennå ikke fastsatt.

twitter: @localhero85

 

You must be logged in to post a comment Login