Kaptein Armstrong herjer for Englands U-18

Oppdatert: 29. March 2015

Adam Armstrong viser strålende form for U-18 landslaget til England etter å ha bli utnevnt kaptein, og får skryt av Englands seniorspiss Wayne Rooney. 

Det er full runde med internasjonale kamper denne uken og en rekke Newcastle spillere representerer landene sine i EM-kvalikken og vennskapskamper. Den som derimot gjør det best er den unge spissen Adam Armstrong som har spilt for U-18 landslaget som har møtt Sveits over to kamper. Den første kampen ender 1-0 etter at Armstrong scorer på en typisk tap-in og viser kvalitet en Geordie-spiss verdig.

To dager senere møtes lagene igjen. Armstrong blir gitt kapteinsbindet for første gang og inspirerer England til å vinne hele 6-1, og igjen er Adam på hugget og får ballen i nettet 2 ganger. Det første var et nydelig mål da han mottar en lav ball rett innenfor sekstenmeteren, flikker den opp på førstetouchen og sender et knallhardt skudd rett i krysset. Vakkert av kapteinen. Det andre målet skulle ikke være noe verre da han skrur et frispark opp i krysset rett etter pausen.

Armstrong sier han er veldig fornøyd med de to kampene, og sier han fikk mye skryt av Manchester Uniteds Wayne Rooney som var innom og besøkte hele U-18 landslaget tidligere denne uken. I følge Adam fikk han en prat under fire øyner med Rooney som ga han tips om hvordan han skulle spille som en ung førstelagsspiller.

“Han ga meg mange tips og råd, noe som er en fantastisk erfaring for meg. Ettersom jeg er en ung mann som spiller på førstelaget, så fortalte han meg at jeg alltid måtte ha tro på meg selv når jeg fikk spille og aldri være redd for å fyre av skudd.”

“Jeg spilte mot han på Old Trafford og han sa han var imponert over måten jeg alltid utfordret forsvarerne. Han sa at hele Manchester United-laget hadde sett klipp av meg før kampen, noe som er fantastisk selvtillitsboost for meg.”

Armstrong innrømmer at han fremdeles har en Wayne Rooney-plakat på soveromsdøren sin og sier det var stort å møte helten sin. I fjor vant han U-17 EM med England og har scoret 19 mål på 24 kamper for ungdomslandslagene, inkludert 6 mål på 7 kamper for U-18 landslaget. Han sier at han var stolt av å være kaptein for landet sitt og at han alltid følger med på hvordan Coloccini opptrer som kaptein rundt Newcastle sine kamper.

Er Armstrong klar for flere kamper for førstelaget til Newcastle? Kan han være løsningen i Cisse sitt fravær når Ayoze og Riviere sliter med å finne nettmaskene? Og kan han være avgjørende i TyneWear derbyet neste helg? Diskuter i forumet vårt!

You must be logged in to post a comment Login