Kampreferat: Manchester United – Newcastle 3-2

Oppdatert: 15. May 2024

Det endte i tap i vår nest siste kamp for sesongen, til tross for flere skudd og en høyere xG, var vi ikke effektive nok borte mot Manchester United. Vi rykker ned en plass ettersom Chelsea vant borte mot Brighton.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Emil Krafth – Dan Burn – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Vi startet godt på drømmenes teater, og gikk rett i strupen på hjemmelaget. Alexander Isak sendte et skudd utenfor og Anthony Gordon ble nektet av en god utfordring fra Sofyan Amrabat i boksen. Et voldsomt inngrep fra Johnny Evans sekunder senere hindret Elliot Anderson fra å skyte, men det satte tonen for en fengslende kamp.

Det ble skapt noen sjanser av hjemmelaget, spesielt en brassespark fra Casemiro som gikk over tverrliggeren, og et skudd fra Amad Diallo som ble reddet av vår sisteskanse Martin Dúbravka, men bortsett fra et forsøk fra Lewis Hall som testet Andre Onana, var vertene akkurat gode nok for å ta ledelsen da den kom.

Etter at Dúbravka gjorde en god redning på et forsøk fra Alejandro Garnacho i slutten av en rask kontring, tok Manchester United ledelsen da Diallos delikate pasning fant en umarkert Mainoo i boksen. Den engelske unggutten satte ballen i mål.

Etter å ha gått under, fulgte vi opp med en periode med press. Dan Burn så ut til å ha utlignet etter et innlegg fra Kieran Trippier ved bakre stolpe, men Casemiro headet ballen unna i sisteliten, mens Gordon så en rimelig straffespark-situasjon avvist av dommer Rob Jones etter å ha blitt felt i boksen av en kombinasjon av Amrabat og Casemiro. Bruno Guimarães headet deretter et hjørnespark fra Trippier utenfor. Vi avsluttet første omgang bra, men uten avkastning.

Vi startet andre omgangen som første omgangen, med Guimarães’ skudd som ble stoppet av Onana og Gordons forsøk som ble blokkert av Casemiro før Anderson skjøt utenfor, men denne gangen ble vi belønnet for vår innsats bare tre minutter inn i andre omgang. Isaks pasning spilte inn Jacob Murphy på høyre side, og hans lave innlegg var perfekt for Gordon, som scoret fra kort hold.

Etter at Dúbravka reddet Bruno Fernandes’ skudd, fikk vi en glimrende sjanse til å ta ledelsen. Aaron Wan-Bissaka mistet ballen og Gordons fart skapte en to-mot-en-situasjon, med Isak. Han spilte til den svenske superspissen, men Amrabat klarte på mirakuløst vis å få seg selv i veien for skuddet, og sendte det opp i tverrliggeren istedenfor i nettet.

Men før timen var over, ble vi straffet av et hjørnespark fra Fernandes. Vi klarte ikke å klarere hjørnesparket, og en umarkert Diallo var nådeløs, og skjøt ballen forbi Dúbravka for å gjenopprette hjemmelagets ledelse. Diogo Dalot tvang deretter Dúbravka til en redning med et kraftfullt skudd fra distanse.

Howe så viktigheten i å score og svarte med et trippelbytte, der han introduserte Joelinton, Fabian Schär og Miguel Almirón i et forsøk om å få med seg mer enn null poeng. Det klarte vi nesten da først Sean Longstaff gikk alene med Onana som holdt ballen ute med ansiktet, og deretter Joelinton som steg høyest ved bakre stolpe for å tvinge frem en ny redning fra hjemmelagets sisteskanse.

Med litt under 20 minutter igjen, var vi igjen uhyre nære. Gordon lurte seg forbi Casemiro i boksen og hans skuddpassning trengte bare en berøring, men Almirón, som kom flyvende på motsatt side, var kun millimeter unna å treffe den.

I det 83. minutt, endte det heller motsatt vei, en tredje scoring for hjemmelaget mot spillets gang. Det kom fra en kontring, ledet av Fernandes og innbytter Marcus Rashford, og hans medinnbytter Højlund som avsluttet det med et skråskudd som fant hjørnet nederst til venstre.

Det så mørkt ut, men vi klarte å få et trøstemål på overtid takket være Halls fantastiske skudd fra langt hold. Dessverre var det ikke nok til å sette i gang et sent comeback.

Hendelser i kampen:

31’ ⚽️ Kobbie Mainoo målgivende av Amad Diallo 1-0 (MUN)

37’ 🟨 Elliot Anderson (NEW)

+3 min

HT

49’ ⚽️ Anthony Gordon målgivende av Jacob Murphy 1-1 (NEW)

57’ ⚽️ Amad Diallo 2-1 (MUN)

62’ 🟨 Casemiro (MUN)

62’ ⇄ Elliot Anderson ut, Joelinton inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

⇄ Kieran Trippie rut, Fabian Schär inn (NEW)

68’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

77’ ⇄ Sean Longstaff ut, Harvey Barnes inn (NEW)

78’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

81’ 🟨 Amad Diallo (MUN)

83’ ⇄ Amad Diallo ut, Rasmus Højlund inn (MUN)

⇄ Kobbie Mainoo ut, Marcus Rashford inn (MUN)

⇄ Alejandro Garnacho ut, Lisandro Martinez inn (MUN)

84’ ⚽️ Rasmus Højlund målgivende av Bruno Fernandes 3-1 (MUN)

87’ 🟨 Sofyan Amrabat (MUN)

90’ ⇄ Bruno Fernandes ut, Christian Eriksen inn (MUN)

+6 min

90+2’ ⚽️ Lewis Hall 3-2 (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login