Kampreferat: Brentford – Newcastle 2-4

Oppdatert: 19. May 2024

Vi rundet av sesongen med en imponerende borteseier på Gtech Community Stadium. Med fire mål mot Brentford sikret vi en solid syvendeplass. Til tross for at Chelseas seier hindret oss fra å nå sjetteplassen, lever håpet om Europaspill fortsatt. Den endelige avgjørelsen tas i neste helgs FA-cupfinale.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Emil Krafth – Fabian Schär – Dan Burn (C) – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Harvey Barnes

Det så ut som vi fikk en mørk start på vår siste Premier League-kamp i 23/24-sesongen. I løpet av to minutter hadde hjemmelaget ballen i mål. Ivan Toney, som debuterte i Premier League for oss tilbake i 2015, scoret fra Bryan Mbeumos lave innlegg i feltet. Men etter en VAR-sjekk ble målet annullert fordi sistnevnte var i en offsideposisjon i oppbyggningen.

Jacob Murphy var nær ved å sende oss i ledelsen i sin 150. Premier League-kamp da den allsidige kantspilleren skjøt et dykkende skudd fra kanten av feltet like utenfor høyre stolpe.

Nick Pope, som spilte sin første kamp etter skaden i desember, gjorde en viktig redning for å nekte Toney minutter senere. Bees-spissen fikk tak i Mbeumos pasning inne i boksen, men hans lave skudd ble blokkert av vår sisteskanses høyre fot.

Joelinton, som startet sin første ligakamp siden nyttår, bommet på en stor mulighet til å sende oss i ledelsen da brasilianeren ble funnet av Alexander Isak ved bakerste stolpe etter svenskens imponerende løp langs høyrekanten. Men den søramerikanske midtbanespillerens lave skudd gikk utenfor venstre stolpe.

I det 22. minutt gikk vi opp i ledelsen. Harvey Barnes satte sitt femte Premier League-mål for 2023/24-sesongen da han holdt hodet høyt og styrte Bruno Guimarães’ strålende innlegg inn i øverste venstre hjørne med en heading.

Sean Longstaff satte ballen i nettet minutter senere med et lavt skudd fra Isaks pasning, men midtbanespillerens mål ble annullert for offside, Isak ble vurdert til å ha vært i offside i forkant.

I det 36. minutt doblet Murphy ledelsen vår, og det var også klubbens 100. mål på tvers av alle konkurranser denne sesongen. Til tross for at Isak ble stoppet av Ethan Pinnock i oppbyggingen, gjenvant den svenske spissen ballen og sendte et lavt innlegg som fant Murphy, kantspilleren skled ballen inn i mål ved bakerste stolpe.

To minutter senere la vi på et tredje mål da Isak gikk fra tilrettelegger til målscorer. Da Murphy gjenvant ballen på høyrekanten, fant pasningen hans Guimarães, som sendte ballen videre til Isak. Svensken plasserte ballen i det fjerne venstre hjørnet og gikk opp 25. mål på tvers av alle konkurranser.

Vårt håp om et «clean sheet» ble knust tre minutter etter omstarten da Brentford reduserte gjennom Vitaly Janelts scoring. Etter at Mathias Jensen fant Yoane Wissa inne i boksen, sendte sistnevnte ballen videre til tyskeren, som satte ballen presist i nederste venstre hjørne.

Isak var nær ved å gjenopprette vår tremålsledelse etter timemarkeringen da Fabian Schärs frispark traff muren og ikke ble klarert. Svensken var raskest på ballen, men fikk et sleivtreff og ballen gikk til side for mål.

Pope gjorde en utmerket redning for å hindre Toney i å score, da han strakte seg ned til høyre og slo unna spissens harde heading.

I det 70. minutt reduserte Wissa på imponerende vis. Den kongolesiske spissen mottok en pasning fra Toney, og etter å ha trådt inn, sendte han et kraftig skudd forbi en strekkende Pope.

Vi ble tildelt en straffe i de siste minuttene etter at Lewis Hall ble felt av Mbeumo etter et imponerende løp av den unge venstrebacken, men VAR bestemte at fellingen skjedde utenfor boksen, til vår frustrasjon.

Men fra det påfølgende frisparket punkterte vi kampen med en scoring fra Guimarães. Den brasilianske landslagsspilleren reagerte raskest etter at Isaks frispark ble reddet, og satte returen i nettet. Brasilianeren løp til de jublende bortesupporterne, og  feiret sesongens siste mål med en Newcastle-bøttehatt på hodet.

Med de fire scoringene i dagens kamp satte vi ny klubbrekord i Premier League-æraen. Den tidligere rekorden var 82 mål fra 1993/1994-sesongen, og dagens mål tok oss opp til totalt 85 scoringer.

Etter Chelseas 2-1 seier mot Bournemouth, gikk vi glipp av en topp-seks-plassering med tre poeng, men håpet er ikke ute for Europa neste sesong. Dersom Manchester City vinner Emirates FA Cup neste helg, vil vi tildeles en plass i UEFA Conference League.

Hendelser i kampen:

21’ ⚽️ Harvey Barnes målgivende av Bruno Guimarães 0-1 (NEW)

28’ 🟨 Joelinton (NEW)

36’ ⚽️ Jacob Murphy målgivende av Alexander Isak 0-2 (NEW)

38’ ⚽️ Alexander Isak målgivende av Bruno Guimarães 0-3 (NEW)

44’ 🟨 Ivan Toney (BRE)

+5 min

45+5’ 🟨 Mathias Jensen (BRE)

HT

48’ ⚽️ Vitaly Janelt målgivende av Yoane Wissa 1-3 (BRE)

51’ 🟨 Yoane Wissa (BRE)

53’ 🟨 Dan Burn (NEW)

63’ ⇄ Mads Roerslev ut, Saman Ghoddos inn (BRE)

⇄ Mathias Jensen ut, Mikkel Damsgaard inn (BRE)

66’ 🟨 Emil Krafth (NEW)

68’ ⇄ Harvey Barnes ut, Elliot Anderson inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

70’ ⚽️ Yoane Wissa målgivende av Ivan Toney 2-3 (BRE)

74’ ⇄ Vitaly Janelt ut, Kevin Schade inn (BRE)

⇄ Sergio Reguilon ut, Neal Maupay inn (BRE)

77’ ⚽️ Bruno Guimarães 2-4 (NEW)

81’ ⇄ Joelinton ut, Kieran Trippier inn (NEW)

⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

84’ ⇄ Yoane Wissa ut, Yegor Yarmolyuk inn (BRE)

+7 min

90+2’ ⇄ Fabian Schär ut, Paul Dummett inn (NEW)

90+5’ 🟨 Neal Maupay (BRE)

🟨 Nick Pope (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login