– Ingen vei tilbake for Ben Arfa

Oppdatert: 14. December 2014

Hatem Ben Arfa vil likevel ikke bli tilbudt en vei tilbake til Newcastle etter å ha gjort seg upopulær i Hull. Det mener Newcastle-kommentator Lee Ryder.

Flere britiske aviser har tidligere hevdet at Ben Arfa har en klausul i sin kontrakt, som gir Hull rett til å sende ham tilbake til St James’ Park, dersom ikke samarbeidet fungerer. Etter at Ben Arfa og Steve Bruce ikke fant tonen, har det i senere tid vært omtalt som et sannsynlig utfall av låneavtalen. Nå synes derimot situasjonen å være en ganske annen, mener Newcastle-kommentator Lee Ryder.

Etter problemene Alan Pardew fikk med spilleren sist sesong, skal det ha vært lagets spillere selv som ikke ønsket at Ben Arfa ble værende. Manageren skal ha vært villig til å gi Ben Arfa en siste sjanse, men visste at han ikke jobbet hardt nok til å rettferdiggjøre en plass på laget uansett.

Ønskes velkommen

Flere av Newcastle-fansen har uttalt at de gjerne vil ha franskmannen tilbake i nord. Realiteten er at mangel på arbeidsinnsats ser ut til å koste ham den muligheten. Og Hulls manager skal være langt fra overbevist nok til å gi ham en sjanse. Han innrømmer også at han ikke vet hvor Ben Arfa faktisk befinner seg for tiden. Ryktene skal ha det til at han er i Paris, hvor han trener med en fitnesstrener og vurderer karrieren videre. Men Steve Bruce hevder selv at han ikke vet hvor spilleren er akkurat nå.

– Det har ikke fungert helt ennå. Vi hentet inn en del spillere for å sikre laget ekstra dimensjon. Men det har ikke helt skjedd ennå. Akkurat nå vet jeg faktisk ikke om han er i Paris eller et annet sted, sier Bruce i et intervju. Med fem måneder igjen av lånekontrakten, ser det med andre ord ikke lyst ut for en fremtid i Hull for Ben Arfa.

Franskmannen hevder på sin side at det ikke er noen utfordring knyttet til situasjonen mellom selg selv og manageren.

– Han er en person som jeg liker mye, og som jeg respekterer og beundrer, sier spilleren.

Hvorfor ikke?

Så hvorfor mener Lee Ryder at Ben Arfa ikke vil returnere til Newcastle? For å se det hele svart på hvitt, som vi tross alt er vant med som Newcastle-supportere: Ben Arfa har fortsatt ikke spilt en anstendig kamp for Hull de to siste ukene. Han har spilt totalt åtte kamper for laget, og har ikke scoret eller levert målgivende.

Og hva har skjedd i nord etter at han forlot laget? Pardew hentet nylig hjem tittelen “månedens manager” for november. Laget har klatret opp fra nedrykksstrid til kamp om spill i Europa. Flere av de avgjørende seirene har kommet som et resultat av hardt arbeid og med en lav prosentandel av ballbesittelse. Med andre ord ikke faktorer som tilsvarer at Ben Arfa skal returnere til en plass på laget.

You must be logged in to post a comment Login