Hvor god er Emmanuel Rivière?

Oppdatert: 17. July 2014

Manager Alan Pardew er sikker på at Emmanuel Rivière blir en hit. Andre er mer usikre på hvor god Newcastles nye spiss er.

-Jeg er litt overrasket over at Newcastle er ute etter Rivière. Han er rask og sterk, men har aldri slått meg som spilleren et lag med ambisjoner om plassering på øvre halvdel ville gå for, twitret Tor K. Karlsen da det ble kjent tirsdag kveld at Newcastle og Monaco var enige om en overgang.

Karlsen er talentspeider, fotballskribent, og var sportsdirektør i Monaco i fransk 2. divisjon fram til januar 2013. Monaco hentet Rivière til klubben akkurat i det overgangsvinduet. Karlsen er derimot mer begeistret for en annen av Newcastles signeringer.

-Jeg ser fram til å se Cabella i Premier League, kvalitetsspiller, twitret Karlsen.

På sosiale medier er meningene delte. Noen mener han er for dyr og ikke god nok, andre mener Newcastle har gjort et kupp. Alan Pardew er sikker i sin sak.

-Vi har fulgt med Emmanuel over en periode, og vi vet at han kommer til å score mål for oss. Jeg ser fram til å intergrere Emmanuel i spillergruppen, og gleder meg til å se ham i aksjon, sier Pardew som trekker fram spissens hurtighet.

Sammen med Remy Cabella og Siem de Jong mener Pardew at han har fått på plass angripere som kan true etthvert forsvar i Premier League. Om det betyr at Newcastle er ferdighandlet når det gjelder spisser gjenstår å se. Alle tre er jo uskrevne blad i Prermier League-sammenheng, og mange fans ønsker seg en mer etablert PL-spiss.

På sine halvannet år i Monaco scoret Emmanuel Rivière 17 ganger på totalt 50 kamper. Men med James Rodriquez og etterhvert Dimitar Berbatov i klubben ble det mange kamper som innbytter. Rivière kom til Monaco fra Toulouse for cirka 3 milioner pund, summen Newcastle betaler sies å være det dobbelte.

Emmanuel Rivère er 24 år, og startet proffkarrieren i St. Etienne. Etter 85 kamper og 19 mål på tre sesongen ble Toulouse neste stoppsted. Halvannen sesong der ga 47 kamper og 10 mål. Rivière har spilte U16-, U17-, U18-, U19- og U21-landskamper for Frankrike. Der har han spilt sammen med blant annet Mapou Yanga-Mbiwa og Massadio Haidara.

You must be logged in to post a comment Login