Bekreftet: Debuchy UT, Janmaat INN

Oppdatert: 17. July 2014

I kveld ble Daryl Janmaat offentliggjort som Newcastle-spiller. Han erstatter Mathieu Debuchy, som på sin side ble avduket som Arsenal-spiller.

To overganger ble altså bekreftet av Newcastle i kveld. Begge har ligget i luften den siste uken, men forhandlinger om overgangssummer har trolig forsinket offentliggjøringen av dette. Både Debuchy og Janmaat har den siste måneden tilbrakt tiden sin i VM med sine respektive landslag, og når situasjonen rundt Debuchy begynte å bli usikker handlet Newcastle raskt og fikk på plass en høyreback fra en annen europeisk toppnasjon.

– Savnet Champions League

Mathieu Debuchy har signert en langtidskontrakt med Arsenal, og i London-klubben erstatter han sin landslagskollega Bacary Sagna som etter flere år i klubben signerte for Manchester City tidligere i sommer. Til Arsenal.com forteller Debuchy at Champions League var en avgjørende faktor for overgangen, og at han gledet seg til å kjempe om trofeer. Overgangssummen skal ligge på om lag 100 millioner norske kroner for franskmannen.

Det ble en relativt kort Newcastle-karriere på Debuchy som fra Lille i januar 2013. Han la den gang ikke skjul på at bestekompis, og daværende Newcastle-spiller Yohan Cabaye var en stor faktor for klubbyttet. De to spilte også sammen for Lille i en årrekke. Da Cabaye ble solgt til Paris Saint Germain tidligere i år begynte spekulasjonene umiddelbart å bre seg vedrørende Debuchy sin fremtidige karriere i Newcastle. Allerede før VM dukket ryktene opp rundt en overgang til Arsenal, og så fort Frankrike var ute av mesterskapet var signalene ikke til å misforstå. Det ble 46 kamper og 1 scoring for Debuchy i Newcastle.

– Sjette signering i sommer

Newcastle har virkelig vært på shopping i sommer, og Daryl Janmaat fra Nederland er antageligvis heller ikke sistemann inn døra på St. James Park i sommer. Han var med i den nederlandske landslagstroppen som tok bronsemedalje i VM-sluttspillet, og var på banen i fem av kampene som høyreback. Janmaat som fyller 25 år neste uke kommer Feyenoord hvor han har tilbrakt de to siste sesongene. Tidligere har han spilt for Herenveen og ADO den Haag. Han har skrevet under på en seks-års avtale med Newcastle og overgangssummen skal ligge på om lag 50-60 millioner norske kroner.

Janmaat har spilt til sammen 147 kamper i den nederlandske toppdivisjonen Eredivisie, og står bokført med 10 scoringer.  I 2009 vant han den nederlandske cupen med Herenveen, sammen med blant andre Christian Grindheim som i dag er kaptein i Vålerenga. For det nederlandske landslaget har han 21 kamper siden debuten i 2012.

 

Vi ønsker Daryl Janmaat til lykke med karrieren i Newcastle. Samtidig takker vi Mathieu Debuchy for innsatsen de siste 18 månedene.

You must be logged in to post a comment Login