Hull v Newcastle 1-4

Oppdatert: 01. March 2014

Newcastle var både gode og effektive mot et tidvis aggressivt Hull-lag, og de sorte og hvite utnyttet sine sjanser da de stakk av med alle tre poengene på KC Stadium i ettermiddag.

Kampens første scoring kom i det 10. minutt, fra høyre, der Debuchy fikk fritt spillerom og kunne servere Sissoko inne i boksen. Den franske høyrebacken hadde tatt et sugende løp og fikk ballen fra Remy da han ved dødlinjen kikket opp og fant Moussa Sissoko på tolv meter. Bulldoseren sendte ballen i krysset med innsiden av foten på første berøring.

Gjestenes andre scoring kom i det 42. minutt da Loic Remy plukket opp ballen med keeper på halvdistanse. Figuroa hadde prøvd på et tilbakespill, men det var for svakt, og da viste den utlånte angriperen ingen nåde. Med en liten berøring flikket han ballen forbi Hull-keeperen og løp rundt. Remy fikk dermed en enkel jobb med å sende bortelaget i en tomålsledelse.

Reduseringen kom allerede i det 46. minutt, ett minutt etter starten av andre omgang, da hjemmelaget fikk frispark ute ved sidelinjen i midten av banen. Ballen ble spilt inn i boksen, og der ventet Curtis Davies som med hodet nikket den over Krul. Nederlenderen, som har blitt vraket av van Gaal til kampen mot Frankrike på onsdag, gjorde en stor feil da han aldri hadde en sjanse til å nå lærkula før Hull-kapteinen.

Igjen skulle Newcastles franske bulldoser sette sitt preg på kampen, for i det 55. minutt prøvde Gouffran seg med et skudd som Hull-keeperen umulig kunne holde. Da stormet Moussa Sissoko fram på returen og fikk verdens enkleste jobb med å gjenopprette tomålsledelsen.

Kampens femte og siste scoring, og bortelagets fjerde, kom i det 90. minutt da Gosling avanserte inn i sekstenmeteren, men snublet. Bak ham kom Dummett som skjøt på Hull-keeperen som fikk en hånd på ballen. Den havnet imidlertid på bakerste stolpe, og der ventet Vurnon Anita som endelig fikk åpne sin scoringskonto i ligasammenheng.

Pardew utvist
Alan Pardew var som alltid engasjert på sidelinjen, og da ballen havnet i hans bane, lot han den trille videre da det kunne se ut som han prøvde å finte ut Meyler ved at han tilsynelatende mislyktes i et forsøk på å stoppe ballen.

Meyler dyttet Newcastle-treneren som svarte med å sette panna i spillerens ansikt. Da startet et håndgemeng som heldigvis ikke fikk utarte seg. Dommer Kevin Friend hadde uansett fått med seg det verste og viste Meyler det gule kortet, mens Pardew altså ble sendt opp på tribunen.

Mannen i sjefsstolen hadde dette å si om hendelsen: «Jeg prøvde å dytte ham bort med hodet, men jeg burde ikke gjort det. Laget var fantastisk, og det var kun jeg som viste en for dårlig opptreden.»

Pardew uttalte at det var i kampens hete og at han angrer bittert. Dessuten var han av den formening at det kanskje er på sin plass at han i framtida setter seg ned i større grad.

«Selvfølgelig mente jeg ikke å gjøre noe overilt eller aggressivt. Jeg bevegde hodet fram, og det er nok», kommenterte Pardew.

Og han fortsatte: «Kanskje jeg trenger å sitte. Det er en skam, fordi det har tatt bort glansen fra en fantastisk prestasjon.»

Klubben har dessuten straffet sin trener. En formell advarsel og bot på £100 000, lød det i en pressemelding samme kveld.

«Selvfølgelig beklager jeg; jeg representerer en stor klubb», proklamerte Pardew avslutningsvis.

You must be logged in to post a comment Login