Høye krav venter McClaren

Oppdatert: 13. June 2015

Styret har en klar målsetting for kommende sesong: Klubben skal havne på øvre halvdel av tabellen, og det skal jaktes på edelt metall.

En særdeles skuffende 15. plass og en svært lang tørketid uten et eneste trofé, skal fra og med neste sesong forvandles. Klubben har som målsetting å havne på minst åttende plass i ligaen. I tillegg skal cupsatsing stå på agendaen.

Det er ingen hemmelighet at klubben ikke har satset på cupene under Mike Ashley-regimet. Kvartfinale i henholdsvis Europa League (2012/13-sesongen) og Carling Cup (denne sesongen) er det nærmeste klubben i vårt hjerte har vært å vinne noe som helst de siste sesongene. En må helt tilbake til år 1955 (!) for å finne sist Newcastle kunne stige øverst på pallen. Den gang ble Manchester City beseiret 3-1 i FA-cupen.

Heldigvis for Newcastles del har McClaren solid (cup)erfaring og troféer å vise til. Som Middlesbrough-sjef vant klubben sin første – og eneste – store turnering. Middlesbrough gikk overraskende til topps i ligacupen i 2003/04-sesongen og kapret – minst like imponerende – andreplassen i UEFA-cupen to sesonger senere. I tillegg kan den tidligere England-sjefen vise til flere og store titler som assistenttrener til Sir Alex Ferguson i Manchester United. Hans siste triumf kom som Twente-manager, da klubben vant Eredivisie for første gang i klubbens historie.

Ellers må det legges til at Newcastle de siste ti sesongene de har spilt i Premier League, bare har havnet på øvre del av tabellen ved tre anledninger. Av disse har bare to av dem (en femte og en syvende plass) vært bedre enn målsettingen om en tabellplassering på minst åttende plass. Klubbstyret har med andre ord høye forventninger til Steve McClaren. Målsettingen er høy allerede i hans første sesong i en klubb som for bare noen dager siden spilte seg nesten til nedrykk.

You must be logged in to post a comment Login