Hatoppgjøret ingen ville tape

Oppdatert: 01. November 2010

Når Newcastle og Sunderland barker sammen er det mange følelser i sving, særlig for supporterne. Ingen tvil om hvilken del av supporterne som gliste bredest etter kampen.

HØYT TEMPO
Kampen startet ikke overraskende i veldig høyt tempo, der hjemmelaget fort tok initiativet. Sunderland stilte med Gullball-nominerte Asamoah Gyan på benken, noe som gjorde at Bent startet alene på topp. Det skulle fort vise seg at denne taktikken ikke funket optimalt da Bent ble liggende veldig alene.

Kampen kunne fort blitt veldig annerledes hvis bortelagets Welbeck hadde hatt et snev av overblikk. Tiote overvurderer sin egen teknikk og mister ballen i farlig område til Welbeck som setter fart. Til slutt har de en to mot en situasjon da Bent kommer i superfart motsatt, men Welbeck velger den egoistiske veien og skusler bort en fantastisk mulighet.

Newcastle var farlige på corner, og det var nettopp på corner det første målet skulle komme. Barton legger mot bakre der ballen til slutt blir headet i retning Nolan som liggende på ryggen får brassesparket ballen opp i nærmeste kryss.

Ti minutter senere kom Newcastle og Nolans andre for dagen. Carroll saksesparker ballen inn i feltet forbi en offside-plassert Ameobi til Nolan som alene med keeper legger ballen i lengste hjørnet.

Som om ikke Sunderland-fansen hadde det ille nok skulle det på overtid av første omgang bli langt verre. Jonas setter fart inn i boksen og blir felt klomsete av Onuoha, straffesparket blir banket nede i hjørne av Ameobi, som har gjort det til en vane å score mot Sunderland.

ER AV SINE EGNE MAN SKAL HA DET
Selv om kampen virket kjørt så skulle det ikke mer til enn en scoring fra bortelaget før det var kamp igjen, men tidligere Newcastle-spiller Titus Bramble ville det annerledes. Andy Carroll setter fart mot kanten av 16-meteren og Titus satser alt på et kort og feller Carroll, resultatet ble frispark og rødt kort til Bramble.

Etter dette virket Newcastle komfortable, men fortsatte å holde tempo oppe. Etter 70 minutt kombinerte Barton og Simpson fint på høyresiden, sistnevnte legger et fantastisk innlegg på bakre mot Carroll som header knallhardt i tverrliggeren, på returen lurer Ameobi som på et fantastisk saksespark banker ballen oppe i netttaket. Hjemmelaget ledet 4-0 og St.James Park var i ekstase. Som om ikke det var nok fullførte Nolan sitt hattrick etter corner fra Barton som Ameobi flikket videre. Foran keeper var Nolan nådeløs og headet inn Newcastle sitt femte. Like før slutt fikk Sunderland sitt trøstemål med Bent, men denne dagen var Newcastle sin.

Et fantastisk resultat som vil bli husket i lang tid, og nå venter Arsenal på bortebane.

KAMPFAKTA:

NEWCASTLE UNITED – SUNDERLAND 5-1 (3-0)

  • 1-0 Nolan 26 min
  • 2-0 Nolan 34 min
  • 3-0 Ameobi 48 min
  • 4-0 Ameobi 70 min
  • 5-0 Nolan 75 min
  • 5-1 Bent 90 min

LAGOPPSTILLINGER:

Newcastle United: Krul, Jose Enrique, Coloccini, Williamson, Simpson, Tiote, Barton, Nolan, Gutierrez, Ameobi (Ranger), Carroll

Sunderland: Mignolet, Bardsley, Bramble, Turner, Onuoha, Henderson, Cattermole (Mensah), Malbranque, Elmohamady (Gyan), Welbeck (Richardson), Bent

SPILLERRATING:

Krul 6
Simpson 6
Coloccini 7
Williamson 7
Enrique 6
Barton 8
Tiotè 7
Nolan 9
Jonas 7
Carroll 9
Ameobi 8

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login