Newcastle-Arsenal 0-4

Oppdatert: 27. October 2010

The Gunners seiret på St. James Park og det ble et stygge sifre for et reservepreget Newcastle lag, men kampen var langt jevnere enn hva resultatet ble til slutt.


Fartsfylt første omgang

Både Newcastle og Arsenal gjorde store forandringer på lagene som spilte helgens serierunde i Premier League. Newcastle gjorde hele ni forandringer på laget som startet mot West Ham, og de hang godt med i starten. Arsenal startet riktignok forrykende, og Newcastle skal takke Tim Krul for at det ikke sto 0-1 før det var spilt et minutt på St. James Park. I løpet av kampens to første minutt hadde Arsenal to store sjanser til å ta ledelsen, men den hollandske U-21 keeperen leverte to kjemperedninger. Newcastle var heller ikke ufarlige i første omgang, og etter Arsenals fantomåpning var det hjemmelaget som tok over kampen midtveis i første omgang. Nile Ranger burde scoret da han rundet keeper Szczesny, mens Alan Smith traff tverrligger med et kanonskudd fra drøye 20 meter. Inn mot pause dalte kampen både i tempo og kvalitet, men på overtid fikk Arsenal muligheten de trengte. Tim Krul bommet i feltet på en corner og ballen ble slått tilbake i feltet hvor Nicklas Bendtner headet ballen på en dekket Krul som ikke klarte å få fatt i ballen, før Ryan Taylor på streken header ballen i bakhodet på Krul og i mål. Innviklet, ja? Men det var dessverre sånn Arsenal tok ledelsen.

Elendig forsvarsspill

Newcastle satset naturligvis offensivt i andre omgang, og er det et lag man skal være forsiktig med å gi kontringsmuligheter så er det Arsenal. Andre omgang startet på værst tenkelige måte og en dårlig offsidelinje som sto altfor høyt i banen lot Theo Walcott få løpe helt alene igjennom mot Tim Krul. Walcott avsluttet kaldt og rolig med en chipp og dermed sto det 0-2 før andre omgangen egentlig var startet. Chris Hughton sendte innpå Jonas Gutierrez og Andy Carroll i et forsøk på å hente opp The Gunners, men forsøket var forgjeves. Jonas hadde riktignok et meget godt innhopp og skapte store problemer for Bacary Sagna og resten av Arsenal forsvaret. Newcastle nærmet seg i perioder en redusering, men isteden klønet Danny Guthrie det til midt inne på egen halvdel og lot Fabregas sette fart mot et uorganisert Newcastle forsvar. Den spanske playmakeren ga ballen til danske Bendtner som på fantastisk vis banket ballen opp i krysset fra skrått hold. Da var det kjørt og selv om Newcastle fortsatt maktet å skape målsjanser så var det nok en gang Arsenal som satte ballen i nettet. Nok en gang kom Theo Walcott alene mot Krul, og han gjorde ingen feil og dermed vant Arsenal komforttabelt 4-0

Hederlig innsats

Selv om det endte med stygge sifre så skal Newcastle ta med seg første omgangen av dagens kamp hvor de var fullt på nivå med et sterkt Arsenal mannskap. Arsenal viste riktignok at de er et lag med større kvaliteter, og ikke bare var Walcott og Bendtner gode fremover, de hadde også matchvinnere defensivt. I mål sto Wojciech Szczesny en kjempekamp, mens Laurent Koscielny var en klippe bakerst i midtforsvaret. Hos Newcastle var Nile Ranger bestemann sammen med innbytter Jonas Gutierrez. Ranger var til tider et stort uromoment, og man skal ikke se bortifra at han tok et skritt opp i spisskøen hos manager Chris Hughton. En annen unggutt som viste gode tegn var Haris Vuckic. Den 18 år gamle sloveneren har både styrke, fart og teknikk. Noe uferdig i stilen, men han har absolutt det som skal til for å bli en god spiller. Løvenkrands var sammen med Danny Guthrie dagens store skuffelse, og spesielt for dansken virker veien tilbake på laget veldig lang.

Spillerbørs

Tim Krul 5
Ryan Taylor 5
Mike Williamson 6
James Perch 5
Tamas Kadar 4
Wayne Routledge 6
Alan Smith 6
Danny Guthrie 4
Haris Vuckic 6
Peter Løvenkrands 4
Nile Ranger 7

Jonas Gutierrez 7
Andy Carroll 6
Joey Barton 6

PS! Dommer Andre Marriner hadde en horribel dag på jobben, hvor både hands, offsider og klare frispark ble klart oversett. Dømmingen var like dårlig begge veier, noe sannsynligvis James Perch var fornøyd med da han handset innenfor egen 16 meter.


You must be logged in to post a comment Login