Har det endelig løsnet for Siem?

Oppdatert: 19. March 2017

Etter overgangen fra Ajax til Newcastle sommeren 2014 har 28-åringen en omfattende skadehistorikk og lite spilletid på samvittigheten. Forhåpentligvis er det bedre tider i vente for Siem.

Tung start på låneoppholdet
PSV-oppholdet startet ikke bra for Siem. Hans svake prestasjoner i høst resulterte i at spilleren en desemberkveld ble buet på da han gjorde sin inntreden fra innbytterbenken. Siem de Jong svarte med å score få minutter senere, og fant også nettmaskene i den påfølgende kampen. Likevel fulgte en lang periode med korte innhopp som innbytter. Men 4. mars fikk 28-åringen plutselig tillit fra start – nesten tre måneder siden sist. Han leverte to scoringer i rollen bak spissen, som for øvrig er tidligere Newcastle-flopp og hans bror, Luuk. I den påfølgende kampen fikk han igjen tillit fra start, og svarte med en ny fulltreffer. Denne helgen gjennomførte de Jong hele kampen, og satte inn kampens eneste mål mot Vitesse. Ergo har vår utleide soldat kriget seg inn i varmen igjen og levert fire scoringer på de siste tre kampene. Totalt har han levert seks nettkjenninger på 19 kamper for PSV.

Det har bare blitt ni kamper fra start for 28-åringen, og låneoppholdet startet på kjent vis med et skadeavbrekk tidlig i sesongen. Men nå har Siem ikke vært skadet siden midten av november – noe som er store fremskritt for en svært skadeplaget nederlender. At han også har levert flere mål denne sesongen, vil også være god medisin for en spiller som tidligere i karrieren var kjent som en målgarantist.

Drømmescenarioet
Siem de Jong har siden utlånet vært klokkeklar på at han ønsker å spille for Newcastle neste sesong. I desember uttalte spilleren at det optimale ville være at han fikk jevnt med spilletid for PSV denne sesongen, og at han kunne returnere til et Newcastle-lag som har snappet opp Premier League-spill. Benitez skal visstnok ha de Jong i tankene med tanke på kommende sesong, så spilleren vil etter alle solemerker å dømme få muligheten til å overbevise i sesongoppkjøringen. Da Benitez tydelig har vist at han foretrekker å spille med kun én spiller på topp, kan en de Jong i form være en god kandidat for den offensive midtbanerollen. Både Diame og Perez har hatt minst like mange svake som gode kamper i den posisjonen denne sesongen.

Siem de Jong vil i sommer ha tre år igjen av kontrakten sin med Newcastle. Kanskje – og forhåpentligvis – vil kombinasjonen Siem de Jong og Newcastle United til slutt stå til de forventningene fansen og klubben hadde da overgangen helt ut av det blå ble offentliggjort 1. juli 2014.

You must be logged in to post a comment Login