Han er her!

Oppdatert: 23. July 2015

Chancel Mbemba Mangulus overgang til Newcastle United nærmer seg med stormskritt! Nå er midtstopperen observert på Tyneside, og sjekket inn på hotell.

Rekrutteringen i sommer har gått over all forventning, og sommerens tredje spiller er på vei. Det komme neppe som noen overraskelse at Mbemba snart signerer, da ryktene har surret ganske lenge! Til og med spilleren selv har sagt at en overgang er i sluttfasen.

Men nå er altså den meget lovende forsvarsspilleren i Newcastle, og klar til å gjennomføre den medisinske undersøkelsen.
Hvorvidt de har for vane å sjekke alder på den medisinske undersøkelsen, vites ikke. Men spekulasjonene rundt Mbembas fødselsdato, har bragt litt usikkerhet rundt avtalen. Gamle klubber mener bestemt de har bevis på at han har vært registrert med fødselsdato 8. august 1988, mens Anderlecht har 8. august 1994. Så både 1988, 1990, 1992 og 1994 har vært nevnt som fødselsår, merkelig nok partall alt sammen. Men felles for alle spekulasjoner virker å være at de er enige om datoen, bare ikke året. Så uansett hvilket år han er født, feirer han nok 8. august uansett.
Men Mbemba skal visstnok ha utført en skjelett-undersøkelse, som skal ha slått fast at stopperen kun er 20 år gammel. Så får vi stole på det, og håpe den medisinske undersøkelsen går bra! Undertegnede kan ikke se for seg at Ashley hadde kjøpt en spiller uten å være helt sikker på alderen!

Men det er ikke første gang Newcastle United har hatt en spiller hvis alder har vært under diskusjon. Også med Obafemi Martins var det tvil om alderen. Da han kom fra Inter, var det noen som påsto at nigerianeren var 28 år, ikke 21 som det ble påstått. Dette førte selvsagt til en egen sang blant Toon Army:

Oba-Obafem,
Oba-Obafem,
Oba-Obafem,
Obafemi Martins..

21 or 28,
21 or 28,
21 or 28,
Obafemi Martins..

Så får vi se om Mbemba får en lignende sang, etter at han etter alle solemerker blir presentert i morgen.

You must be logged in to post a comment Login