Generalprøven spolert

Oppdatert: 07. August 2011

Det som skulle være siste test for Alan Pardew sine menn før sesongstarten ble ødelagt av en regntung matte og til slutt valgte dommer Mark Halsey å blåse av kampen etter 64 minutter. Ikke minst ble det en real bomtur til Tyneside for våre gjester Fiorentina.
Newcastle Fiorentina 0-0 (avbrutt etter 64 min.)

Krul og Cabaye imponerte

Det hadde bøttet ned meg regn i timene før kampstart og det var vanskelige spilleforhold for de to lagene. Gjestene fra Firenze mønstret et sterkt mannskap inkludert de italienske landslagsspillerene Riccardo Montolivo og Alberto Gilardino. Newcastle startet best og Cabaye som etter rapportene spilte en god kamp og styrte spillet – fikk muligheten på et frispark, men Boruc i Fiorentina målet avverget. Leon Best hadde også en god mulighet til å sende Newcastle i føringen, men forsøket endte utenfor. Drøyt halveis i omgangen tok Fiorentina over initiativet og ved to anledninger måtte Tim Krul ta frem sitt aller beste for å stoppe forsøkene fra italienerne. Målløst til pause, og etter hvilen satte Pardew inn Forster, Ba og Shola Ameobi. Ba fikk sjansen med en gang, men innlegget fra Danny Simpson ble headet like utenfor. I motsatt ende måtte også Fraser Forster i aksjon, og unggutten reddet mesterlig et forsøk fra Stefan Jovetic. Da drøye timen var spilt var forholdene blitt såpass ille ute på gresset at dommer Mark Halsey kalte de to mangerene sammen, og like etter blåste han av kampen. Dessverre ble det nok en amputert kamp og en viktig treningsøkt før Arsenal står på motsatt banehalvdel spolert.

Lagoppstilling: Tim Krul (sub Fraser Forster 46), Danny Simpson, Jose Enrique, Fabricio Coloccini (c), Steven Taylor, Dan Gosling (sub Demba Ba 46), Haris Vuckic, Yohan Cabaye, Jonas Gutierrez (sub Sylvain Marveaux 46),Leon Best (sub Shola Ameobi 46), Peter Løvenkrands (sub Ryan Taylor 59).

Hvilke svar har vi fått i pre-season

Faktum er at det har vært en katastrofal pre-season for Newcastle. Den første kampen ble ødelagt av supportere som stormet banen mot et lag fra Conference. Når laget skulle til USA måtte flere nøkkelspillere bli med reservelaget på tur til Nederland fordi visumene ikke var i orden. I USA møtte laget uvant underlag og måtte trene i ekstrem varme, og ikke nok med det så ble vår viktigste offensive spiller Hatem Ben Arfa skadet i første kamp. Tilbake i England så manglet Cheik Tiote på flyet hjem fordi ivorianeren ikke fikk innvilget innreise til UK. Han befinner seg inntil videre i Ghanas hovedstad Accra. Forrige helg brøt det ut et voldsomt bråk da Joey Barton kritiserte eierene på Twitter og midtbanespilleren sin fremtid henger i verdens tynneste snøret. Toppen av kransekaka er at generalprøven ikke kunne gjennomføres, men allikevel så bør det være håp for Newcastle. Gabriel Obertan blir Newcastlespiller neste uke hvis han består medisinske testen og sannsynligvis vil det komme enda en signering i august, får vi håpe…

Midt i all elendigheten så skal det være sagt at til tross for en tynn stall, så har vi en meget solid førsteellever denne sesongen. Det er selvsagt ikke nok, men vi har store forhåpninger til blant annet Yohan Cabaye, Sylvain Marveaux og Demba Ba. I tillegg har vi alle et håp om at vi vil få se det beste av Hatem Ben Arfa denne sesongen. Sannsynligvis har også Tim Krul og Steven Taylor vunnet sine plasser i elleveren denne sesongen. Begge var reserver forrige sesong, men har hatt stor fremgang og gjennomført pre-season tilfredsstillende. Dan Gosling er en annen spiller som endelig ser ut til å være tilbake på rett spor. Unggutten fikk en kamp forrige sesong pga skader, men har vært med hele pre-season og gjort et godt inntrykk. Blant de yngre gutta så har Haris Vuckic og Sammy Ameobi imponert, og førstnevnte kan faktisk være nærmere en startplass enn de fleste ville trodd for en måned siden. Sloveneren besitter et voldsomt potensiale, men har slitt med skader de siste to årene. Nå kan 19-åringen få sitt gjennombrudd på førstelaget. Det er på topp det ser værst ut, og det er vanskelig å spå hva Alan Pardew tenker. Peter Løvenkrands bør være langt unna en førsteellever om dette laget skal holde plassen, mens det er store spørsmålstegn til både Shola Ameobi og Leon Best. Ingen tvil om at Demba Ba er førstevalget, men hva skal man finne på hvis han blir skadet. Gi oss en ny spiss, virkelig…

You must be logged in to post a comment Login