Gammel Newcastle-favoritt til Stoke

Oppdatert: 11. July 2011

Den nå 31 år gamle stopperkjempen Jonathan Woodgate har idag skrevet under for Premier League-klubben Stoke City.

Jonathan Woodgate spilte som de fleste vet for Toon Army mellom januar 2003 og august 2004, før han ble kjøpt til de spanske gigantene Real Madrid. Dette kom som følge av glimrende stopperspill, som den gjennomsnittelige Newcastlesupporteren selv den dag idag kan få tårer i øyekroken av.

Tiden i Madrid ble preget av skader som gjorde at Woody aldri fikk vist seg skikkelig frem fra sin beste side. Etter et utlån til Middlesbrough ble overgangen dit gjort permanent i 2007, og deretter ble spilleren solgt til Tottenham i 2008. Her ble Jonathan blant annet matchvinner i Ligacupfinalen kort tid etter overgangen.

Men uflaksen ville ingen ende i spurs, og skadeplagene bare fortsatte. Den skadeskutte spilleren fikk som forventet ingen ny kontrakt i London og har vært tilgjengleig på free transfer siden 1. juli.

Woodgate har i Stoke skrevet under på en 1 års kontrakt, med opsjon, og dette skal være en pay-as-you-play avtale. Spørsmålet er om Newcastle burde vært mer frempå i denne sammenhengen. På sitt beste er Woody en fenomenal midtstopper, trolig en av de aller beste i England. Iogmed at Woody var villig til å gå med på en prestasjonsbasert avtale, kan det ikke være så mange argumenter mot å hente inn en så rutinert spiller.

You must be logged in to post a comment Login