Fra himmel til helvete

Oppdatert: 22. May 2011

Den siste kampen for sesongen oppsummerte på mange måter årets sesong, et år preget av mange oppturer, men også noen nedturerer.

 

Guthrie fikk igjen tillit fra start og erstattet Jonas fra forrige kamp, bortsett fra det var de samme fra start som forrige kamp

FANTASTISK START
Newcastle er det klart beste laget fra start, og et bortelag uten Odemwingie virket tannløse fremover med en Fortunè som bodde i offside. Etter kvarteret får Newcastle corner, og etter mye klabb og babb header Løvenkrands ballen ned til Steven Taylor som på fantastisk vis vender bort forsvarsspilleren og smeller ballen i mål. Hans tredje mål på like mange kamper. Like etter finter Ameobi ut halve WBA-forsvaret før ballen havner hos Shane Ferguson, på Bale-vis banker han ballen på volley i retning krysset, men ballen går en halv meter over.

Ti minutter før pause før Ameobi en gavepakke av Brunt, og spissen er alene mot Carson, han runder keeperen, men ballen blir reddet  på streken. Like etter får Brunt en sjanse til å rette opp feilen, men ballen blir bra reddet av Krul.
Så finner Ameobi Løvenkrands med en heading, han avfyrer på første og Carson gjør en redning, men ballen daler i en bue i retning mål. Han når ballen igjen, men linjedommeren dømmer mål, som trolig er korrekt. Like før pause redder Steven Taylor ballen på streken, for andre gang i kampen. Vi går til pause med en ganske fortjent ledelse.

KAMPEN AVGJORT, ELLER?
Like etter pause lager Olsson selvmål etter en cross fra Enrique, og de fleste tror da at kampen er avgjort, men en tidligere Tippeliga-spiller ville det annerledes. Etter timen spilt blir Tchoyi spilt igjennom, da Simpson ikke følger med på linja og prøver å sette han i offside. Alene med keeper gjør reduserer han.  Ti minutter senere finter samme mann Coloccini vekk og banker ballen opp i nett-taket.  Så etter 89 minutter slår Shorey på bakre til Tchoyi som har dratt seg fri fra Enrique, han header sikkert inn sitt tredje mål. Utrolig sløvt av Newcastle som slipper WBA inn i kampen.

Da var sesongen over, og vi endte på 12 plass i vår første sesong tilbake. En bra prestasjon når man ser på helheten, tipper det ikke bare er meg som gleder meg til neste sesong.

KAMPFAKTA:

  • 1-0 S. Taylor 16 min
  • 2-0  Løvenkrands 39 min
  • 3-0 Olsson (SM) 47 min
  • 3-1 Tchoyi 62 min
  • 3-2 Tchoyi 71 min
  • 3-3  Tchoyi 79 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul, Simpson, S.Taylor, Coloccini, Enrique, R.Taylor, Barton, Guthrie (Smith), Ferguson (Lua Lua), S.Ameobi, Lovenkrands (Best)
WBA:  Carson, Reid, Meite (Ibanez), Olsson, Shorey, Brunt, Scharner (Thorne), Mulumbu, Tchoyi, Morrison, Fortune (Miller)

SPILLERRATING:
Krul-6
Ingen mulighet på noen av målene, god redning i første omgang fra skuddet til Brunt.
Simpson-5
Skyld i første baklengsmålet, alt for passiv offensivt og er fremdeles en elendig førsteforsvarer.
Coloccini-7
Hadde god kontroll, men selger seg på Tchoyi sitt andre mål.
S.Taylor- 8
Nok et mål, redder to baller på streken og har full kontroll bakover.
Enrique-7
Nok en god forestilling , men blir dratt for langt over på siste målet.
R.Taylor-6
Gode dødballer, ellers en OK forestilling.
Barton-8
Viste seg som kaptein og styrte alt spill fra midtbaneplass.
Guthrie-7
Kommer mer til sin rett i dag. Får vist frem sin farlige skuddfot og er rolig med ball i beina.
Ferguson-7
En vingtype som går rett på sak, viser stor fart og kan bli virkelig god hvis han jobber mer med avleveringer.
Ameobi-6
For mye opp og ned. Går fra overstegsfinter og assist til klomsete fall og unødvendige balltap.
Løvenkrands-7
Assist og mål. Får endelig baller å jobbe, og da kommer han frem fra sin beste side.

You must be logged in to post a comment Login