Før kampen: Wolves

Oppdatert: 10. January 2020

Viktige spillere mangler når Newcastle skal til dyst mot Wolves. Heldigvis har en rekke viktige spillere blitt friskmeldte til denne viktige bataljen i West Midlands. En svært vanskelig oppgave venter The Magpies som nå står med tre stake ligatap.

Dato: Lørdag 11. januar
Kampstart: Kl. 16.00 på Molineux
Dommer: Peter Bankes

Motstanderen
Wolverhampton ligger på en sterkt syvendeplass før den 22. serierunden sparkes i gang, og har kun tapt fem ligakamper denne sesongen. Lag som Chelsea (7), Tottenham (7) og Arsenal (6) har flere tap på samvittigheten, mens selveste Manchester City også har fem tap denne sesongen. Det er derfor liten tvil om at ulvene fra Wolverhampton er vanskelige å beseire. Selv om Newcastle befinner seg på trettendeplass og har tapt hele ti ligakamper, er det kun fem poeng som skiller lagene.

Tre av Wolverhamptons tap har kommet i løpet av de fem siste kampene. Forrige serierunde ble bunn- og formlaget Watford for sterke. De to andre nærstående tapene kom mot Tottenham (1-2) og Liverpool (1-0). Everton (3-2) og Chelsea (2-5) har også beseiret ulvene i ligaen denne sesongen.

Dersom Wolverhampton skulle beseire Newcastle på lørdag, vil de for alvor blande seg inn i kampen om den viktige fjerdeplassen. Før den 22. ligarunden er det kun seks poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Til tross for en noe ujevn sesong så langt, er det likevel lite å utsette på Nuno Santo og hans mannskap. Neste måned venter en 16.-delsfinale mot Espanyol i Europa League. Forrige sesong endte klubben på en knallsterk syvendeplass, i de oransjes første sesong på det øverste nivået siden 11/12-sesongen. Livet som Wolverhamton-supporter er med andre ord god om dagen, til tross for at det bare er blitt to ligaseiere på de siste seks kampene. Kun lagene som befinner seg høyere på tabellen har scoret flere ganger enn Wolves (30). Tilsvarende er det kun lagene over som har en bedre målforskjell enn lørdagens verter (30-27).

Forrige helg spilte Wolves FA-cupkamp mot Manchester United. Det endte målløst på Molineux. Førstkommende onsdag venter returoppgjøret, noe som kan innvirke på Santos laguttak. I de fire påfølgende seriekampene venter Southampton, Liverpool, Manchester United og Leicester. Like etter kommer 16.-delsfinaleoppgjørene mot Espanyol og en ligakamp mot Tottenham. Dette understreker også viktigheten av lørdagen kamp for gjestene, som har et svært tøft program som venter dem.

Lagene
På fredagens pressekonferanse kunne Steve Bruce meddele at forsvarstrioen Paul Dummett, Ciaran Clark og Jetro Willems var friskmeldte til kampen. Også angrepstrioen Dwight Gayle, Miguel Almiron og Andy Carroll er klare til dyst. DeAndre Yedlin, Yoshinori Muto og Ki Sung-yung er usikre, mens Jonjo Shelvey, Fabian Schar og Javier Manquillo mister defintivt kampen. Bruce fortalte også at Jamaal Lascelles og Allan Saint-Maximin ikke er aktuelle til lørdagens oppgjør, men hintet om at duoen kunne bli tilgjengelige til tirsdagens omkamp mot Rochdale.

Steve Bruce har meddelt at Jamaal Lascelles, Paul Dummett, Allan Saint-Maximin og Ciaran Clark kan rekke kampen. På den andre siden er det ventet Jetro Willems, Javier Manquillo og Fabian Schar ikke blir klar. Det er uvisst om Miguel Almiron, Dwight Gyale, Andy Carroll og Yoshinori Muto blir tilgjengelig.

U23-laget spilte fredag kveld kamp mot Manchester Uniteds reservelag. Der var ikke Tom Allan (20) å skue, noe som kan bety at han er aktuell for en plass i kamptroppen. Høyrevingen satt på benken mot Rochdale sist, og har også denne uken trent med førstelaget. Allan har notert seg for fem scoringer på tretten kamper denne sesongen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin (Krafth), Fernandez, Clark, Dummett, Willems – Atsu, Matty Longstaff, Hayden, Almiron – Carroll

Wolverhampton må klare seg uten viktige Diogo Jota og Willy Boly. Talentfulle Morgan Gibbs-White er friskmeldt.

Sannsynlig lagoppstilling: Patricio –Bennett, Coady, Kilman – Doherty, Neves, Mouthino, Vinagre – Traore, Jimenez, Neto

Innbyrdes oppgjør
Det endte 1-1 da lagene møttes på St. James’ Park tidligere denne sesongen. Forrige sesong endte det også 1-1 da Newcastle gjestet Molineux. Newcastle fikk også brynt seg på de sultne ulvene i sommer, i en kamp hvor Newcastle ble nedsablet 0-4 i Premier League Asia Trophy.

Newcastle har en god statistikk på bortebane mot Wolves. The Magpies står der uten tap på de siste fem kampene. To av dem endte med seier, hvorav én av disse var i Championship. Newcastle har til gode å tape på Molineux i Premier League.

I de to foregående sesongene har Newcastle tapt på hjemmebane mot lørdagens motstander.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login