Før kampen: Leicester

Oppdatert: 31. December 2019

Revenes stjerner har fått hvile når de ankommer St. James’ Park første nyttårsdag. Kan hjemmelagets nedgående formkurve snu mot den selvsikre ligatoeren?

Dato: Onsdag 1. januar
Kampstart: Kl. 16:00 på St James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Motstanderen
Leicester er uten tvil det store overraskelseslaget i Premier League, og har kun reell konkurranse fra Sheffield United vedørende en slik karakteristikk. Revene befinner seg på en vanvittig imponerende andreplass med 42 poeng, og med en målforskjell på 43-19. Kun Manchester City (54) og Liverpool (47) har scoret flere, og kun sistnevnte har sluppet inn færre (14). Rett nok må det påpekes at hele 14 av Leicesters 43 scoringer ble fullbyrdet hjemme mot Newcastle (5-0) og borte mot Southampton (0-9). I begge kampene pådro motstanderen seg rødt kort før pause.

Leicester står kun med fire tap i ligaen, hvor to av disse har kommet i løpet av de tre siste kampene. Et reservepreget Leicester beseiret West Ham 1-2 sist, men måtte se seg slått i de to foregående kampene mot Liverpool (0-4) og Manchester City (3-1).

Lagene
Newcastle står potensielt overfor en liten midtstopperkrise når Leicester ankommer St. James’ Park. Jamaal Lascelles, Ciaran Clark og Paul Dummett rekker ikke kampen, mens det er uvisst om Fabian Schar rekker kampen. Sistnevnte pådro seg en kjenning i hamstringen mot Everton, og var ikke å skue blant spillerne som deltok på mandagens trening. Det var derimot unggutten Kelland Watts (20), som er lånt ut til League Two-klubben Stevenage ut sesongen. Midtstopperen pådro seg en skade forrige måned, og returnerte derfor til klubben for videre behandling. Klubbene har imidlertid ikke kunngjort at låneavtalen er kansellert, og det er derfor ventet at spilleren ikke er disponibel til morgendagens kamp. Skulle ikke Schar bli klar til kampen, er det ikke helt usannsynlig at én av Lewis Cass (19) eller Ludwig Francillette (20) i så fall vil få en plass i kamptroppen. Da er det i så fall sannsynlig at det er tilbake til en forsvarsfirer, som man for øvrig forsøkte sist gang mot nettopp Leicester.

Joelinton har også vært usikker til kampen, men det er ventet at brasilianeren er disponibel. Det antas også at Ki Sung-yueng er tilgjengelig igjen. Alan Saint-Maximin og Matt Ritchie mister også denne kampen, men Bruce uttalte at sistnevnte kan bli klar til helgens cupkamp mot Rochdale.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lejeune, Willems – Hayden, Shelvey, Sean Longstaff – Joelinton, Gayle, Almiron

Leicester gjorde hele ni (!) utskiftninger i startelleveren forrige serierunde. Likevel klarte revene å kapre alle poengene borte mot West Ham. Dette betyr med andre ord at deres viktigste spillere, slike som Jamie Vardy, James Madisson, Ricardo Pereira, Ben Chilwell og Wilfred Ndidi har fått velfortjent hvile. Pereira, den offesive høyrebacken, har riktignok slitt med en kjenning i hamstringen, men Brendan Rodgers var likevel trygg på at portugiseren ville rekke nyårets første kamp.

Den eneste spilleren i Leicester-leiren som er utilgjengelig er derfor midtbanespilleren Matthew James.

Sannsynlig lagoppstilling: Schmeichel – Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Perez, Tielemans, Ndidi, Maddison, Barnes – Vardy

Innbyrdes oppgjør
Dette blir den tredje gangen klubbene møtes denne sesongen. Alle husker det ydmykende 0-5-tapet på King Power Stadium, da Bruce eksperimenterte med en forsvarsfirer. Newcastle ble da redusert til ti mann like før pause, etter en stygg takling fra Hayden. Fire baklengsmål kom da etter pause. Det andre oppgjøret var i ligacupen, da Newcastle måtte se seg slått etter straffesparkkonkurranse.

Forrige sesong ble det 0-1-seier på bortebane, mens Leicester vant oppgjøret på St. James’ Park 0-2. Den foregående sesongen vant også Newcastle borteoppgjøret, mens Leicester igjen tok alle poengene på St. James’ Park. Newcastle står med tre ligatap på rad hjemme mot Leicester. På totalt 14 Premier League-oppgjør på ærverdige St. James’ Park har Newcastle kun tapt fire ganger og delt poengene kun ved én anledning.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login