Før kampen: West Ham

Oppdatert: 12. September 2020

Tre solide signeringer denne uken har gitt The Magpies en ny glød. Supporterne i West Ham er på sin side i harnisk.

Dato: Lørdag 12. september
Kampstart: Kl. 21.00 på London Stadium
Dommer: Stuart Attwell

Motstanderen
West Ham avsluttet forrige sesong med to seiere og to uavgjorte kamper, noe som bidro til at London-klubben klarte å fornye Premier League-kontrakten. Hammerne endte på en skuffende 16.-plass med 39 poeng. Newcastle endte til sammenligning på 13.-plass med 44 poeng.

West Ham har tatt med seg den gode avslutningen på sesongen inn i sensommerens oppkjøringskamper. David Moyes menn har målt krefter opp mot Championship-motstand, noe som har resultert i tre seiere og ett tap. Laget har scoret 14 mål på disse kampene, samtidig som det har havnet seks baller i eget nett. I generalprøven mot Bournemouth tapte et toppet vertskap 3-5 mot det ferske Championship-laget.

Misnøyen blant West Ham-fansen synes imidlertid absolutt å være til stede før sesongen sparkes i gang. Klubben har ikke hentet nye spillere i sommer. I tillegg har klubbledelsen solgt 22 år gamle Grady Diangana til West Bromwich, til tross for at trener David Moyes motsatte seg et salg. Vingen imponerte stort på utlån hos sin nåværende arbeidsgiver, og var ifølge rapportene tiltenkt en rolle på førstelaget denne sesongen. At Diangana er en spiller fra egne rekker gjør salget naturligvis desto verre å godta for fansen. Salget falt i så dårlig jord at kaptein Mark Noble gikk til angrep mot klubbledelsen via sin egen Twitter-konto.

Lagene
Martin Dubravka, Fabian Schar og Dwight Gayle kommer til å være utilgjengelige i lengre tid. Kampen kommer også for tidlig for Ciaran Clark, Paul Dummett og Matty Longstaff. Florian Lejeune er heller ikke tilgjengelig som følge av utlånsavtalen med spanske Alaves som ble gjennomført fredag.

Jonjo Shelvey og Matt Ritchie gikk begge glipp av de to siste kampene i sesongoppkjøringen. Steve Bruce uttalte tidligere i uken at spillerne var usikre til Premier League-premieren, men regnet likevel med at duoen ville riste av seg sine respektive skader i tide.

Det er ligger an til minst to debuter fra start. Callum Wilson er nærmest garantert til å starte på topp. DeAndre Yedlin har vært svært upålitelig den siste tiden, noe som også synes å ha vært tilfellet i sesongoppkjøringen. Det betyr nok at nå som Jamal Lewis har signert, så flyttes Javier Manquillo over på sin foretrukne høyreside av forsvaret. Steve Bruce har bekreftet at Lewis kommer til å spille mot West Ham.

Når det gjelder Jeff Hendrick, så har han bare lagt bak seg 60 minutter i Newcastle-drakten, i tillegg til nylig å ha tilbragt tid med det irske landslaget. Det gjør det nok mer sannsynlig at midtbanespilleren starter kampen på benken. Ryan Fraser har ikke spilt en eneste fotballkamp siden mars, og vil derfor naturligvis ikke starte kampen. Bruce hintet imidlertid om at skotten ville bli en del av reisefølget til London.

Det blir for øvrig spennende å se hvilken formasjon Bruce velger å bruke mot West Ham. Nå som Wilson har kommet inn og er tiltenkt en startrolle mot klubben han har syv mål mot på åtte kamper, kan det godt være at spissen får en samarbeidspartner på topp.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Lewis – Saint-Maximin, Shelvey, Hayden, Almiron – Wilson, Carroll

Skadeproblemene er nesten ikke tilstedeværende i West Ham-leiren. Manuel Lazini skal være den eneste Hammeren som sliter med skader, og argentineren betraktes som usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Fabianski – Fredericks, Diop, Balbuena, Cresswell – Noble, Rice, Soucek – Bowen, Antonio, Fornals

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login