Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 25. July 2020

Den suverene ligamesteren møter et Newcastle med enorme forfall i midtforsvaret.

Dato: Søndag 26. juli
Kampstart: Kl. 17:00 på St. James’ Park
Dommer: Anthony Taylor

Lagene
Newcastle må definitivt klare seg uten midtstopperkvartetten Florian Lejeune, Jamaal Lascelles, Fabian Schar og Ciaran Clark, mens Paul Dummet er utilgjengelig for spill. Emil Krafth, som har vikariert i en midtstoppertrio, er usikker til kampen. På den gledelige siden er det derfor at Isaac Hayden og Sean Longstaff friskmeldt til kampen. At førstnevnte er klar til kampen er spesielt godt nytt, ettersom han kan vikariere på midtstopperplassen. Det meste tyder på at unggutten Kelland Watts ikke er tiltenkt noen startrolle ved siden av Federico Fernandez, ettersom Bruce på spørsmål fra en journalist uttalte at det ville være brutalt å gi spilleren sin debut mot ligamesteren. Det hører til historien at Watts ikke har vært i aksjon på fem måneder, som følge av et skadeopphold.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Hayden, Fernandez, Rose, Ritchie – Lazaro, Shelvey, Bentaleb, Almiron – Carroll

Liverpool må klare seg uten kaptein og sesongens beste spiller, Jordan Henderson. I tillegg er Joel Matip ute med skade. Det er ventet at Liverpool, som for lengst har hevet gullet, kommer til å rullere på laget mot et skadeskutt Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling: Alisson – Williams, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Lallana, Wijnaldum – Jones, Origi, Minamino

Motstanderen
Den suverene seriemesteren gjester The Magpies til sesongens siste ligakamp. I forrige serierunde ble Chelsea beseiret med sifrene 5-3, mens de røde gikk på et 2-1-tap borte mot Arsenal i den foregående serierunden. Etter koronaavbrekket har Liverpool tapt to ganger (Manchester City og Arsenal), to kamper har endt uavgjort (Everton og Burnley), mens fire har resultert i seier (Chelsea, Aston Villa, Crystal Palace og Brighton).

Denne sesongen kan Liverpool vise til tretten seiere, to uavgjorte og tre tap på fremmed gress. Totalt har Liverpool 31 seiere, tre uavgjorte og tre tap serien. Av totalt 82 scoringer, har 30 av disse kommet på bortebane. Kun 32 ganger har motstanderlaget fått ballen i noten bak Liverpools keeper – halvparten av disse er sluppet inn på bortebane. Med sine 15 rene bur er det kun Manchester City (16) som kan vise til flere smultringer.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har en overraskende god statistikk på hjemmebane mot Liverpool. Fjorårets oppgjør endte imidlertid med et 2-3-tap, hvor Christian Atsu og Salomon Rondon stod for hjemmelagets scoringer. Det foregående oppgjøret på St. James’ Park endte 1-1, mens de tre oppgjørene forut for der endte med to seiere til The Magpies og et uavgjort resultat.

Liverpool vant 3-1 i det motsatte oppgjøret i september. Forrige sesong endte borteoppgjøret mot The Reds 4-0 i favør Klopps menn. Liverpool er ubeseiret på de siste seks kampene mot The Magpies, hvorav de fire foregående kampene har endt med seier, mens de to andre endte med poengdelinger.

Lagene har møtt hverandre 24 ganger på St. James’ Park i Premier League-sammenheng. Ti av oppgjørene har endt med tre poeng til de sorte og hvite, mens åtte har resultert i tap. Siden Premier League ble opprettet har Newcastle totalt vunnet elleve kamper, spilt ti uavgjorte og tapt 28 ganger i ligaen mot Liverpool.

Når lagene møtes til dyst, er man nærmest garantert at det blir scoringer. I Premier League har ingen av oppgjørene endt målløse, og det har ved kun to anledninger blitt scoret kun ett mål.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login