Før kampen: Stoke – Newcastle

Oppdatert: 11. April 2014

Newcastle besøker tabellnabo Stoke på beryktede Britannia Stadium.

Lørdag 12. april

Premier League – Britannia Stadium

Kampstart: 16:07

Dommer: Mike Jones

 

Lørdag reiser Newcastle til Britannia med håp om å snu den dårlige formen som har blitt vist de siste ukene. Stadionet har pleid å være en arena for knallharde dueller og susende taklinger, og dermed et slags kjennetegn for engelsk fotball. Denne distinkte måten å spille fotball på er imidlertid på vei ut av stadionportene i Stoke. Mark Hughes’ spillestil skiller seg tydelig fra stilen vi husker fra Tony Pulis, og som vi ser i Crystal Palace i dag. En mer tålmodig og oppbyggende angrepsfotball har tatt Stoke til nye høyder. Vår tabellnabo er i svært god form om dagen, og har bare tapt to av sine ti siste ligakamper. De er dessuten ubeseiret på hjemmebane siden tidlig januar, da nåværende serieleder Liverpool kom på besøk.

Avstanden fra vår egen niendeplass ned til Stokes tiendeplass er på seks poeng. Selv om det gjenstår lite spenning for de to lagene denne sesongen, er det altså en intern duell på midten av tabellen. Dessverre tyder lite på at The Magpies reiser nordover med tre poeng. For det første er lagets formkurve er et eneste langt stup. De tre siste kampene gir en målforskjell på 0-11, og vi sliter enormt med å skåre mål. De siste par månedene har Alan Pardew måttet greie seg uten Loïc Rémy i åtte kamper, hvilket har resultert i ett ynkelig mål! Bekreftelsen om at franskmannen heller ikke rekker denne kampen passer oss derfor mildt sagt dårlig. For det andre har Stoke tatt hele 75% av sine poeng på hjemmebane denne sesongen. Det er mer enn noe annet lag, og viser hvorfor Britannia er et fryktet stadion.

I jakten på positive tegn kan vi se på de to lagenes innbyrdes statistikk. Fraværet av Rémy gjør sannsynligvis plass for Papiss Cissé. Senegaleseren har skåret i alle sine fire møter med Stoke, og mot ingen lag har han funnet veien til nettmaskene flere ganger. Newcastle har dessuten vunnet fire av de fem siste kampene mellom lagene. Mer klarte vi dessverre ikke å finne.

SKÅRER ALLTID: Papiss Cissé har gode statistikker mot Stoke.

 

– Fortsatt mye å spille for

Forrige helg startet Dan Gosling sin første Premier League-kamp siden 2011. Grunnet Moussa Sissokos skade vil 24-åringen sannsynligvis bli å finne også i startoppstillingen mot Stoke. Nå er midtbanespilleren lei av å høre om at Newcastle-spillerne mangler motivasjon fordi de har lite å spille for. I et intervju med NUFC-TV uttalte han følgende:

Folk sier det (at Newcastle har lite å spille for, red.anm) bare fordi vi ikke kan kvalifisere oss til Europa eller rykke ned. Men det stemmer ikke at vi anser sesongen som ferdig. Vi, som klubb og som profesjonelle fotballspillere, ønsker å fullføre så høyt som mulig. Slik det ser ut er det en åttendeplass, så det er målet. Om jeg er trygg på at vi klarer det? Ja, selvfølgelig.

Videre vurderte Gosling viktigheten av lørdagens kamp på Britannia:

Det er massivt. Vi vil tilbake til åttendeplassen, og kanskje kan vi klatre enda høyere. Forhåpentligvis får vi med oss et godt resultat fra Stoke og fortsette en god form i de fire siste kampene. 

MOTIVERT: Dan Gosling mener spillerne ennå er topp motiverte.

Skadesituasjonen

En lang og tøff sesong nærmer seg slutten, og som vanlig har den ført med seg skader. For vertenes del er Oussama Assaidi, Matthew Etherington og Robert Huth alle ferdige for sesongen. I tillegg sliter Charlie Adam med en ansiktsskade. Med mindre skotten biter tennene sammen og tar på seg en beskyttelsemaske uteblir altså han også. Stephen Ireland har slitt med sykdom den siste uka, men er sannsynligvis klar til lørdag.

I Newcastle-leiren er Ryan Taylor den eneste som er bekreftet ute resten av sesongen. Sammy Ameobi og Gabriel Obertan har ingen uttalt seg om de siste dagene, men lite tyder på at de vil være med i lørdagens kamptropp. Loïc Rémy og Mathieu Debuchy uteblir også, men franskmennene har heldigvis begynt å trene igjen. Moussa Sissoko returnerer trolig til treningsfeltet i løpet av påsken.

Den gode nyheten er at Tim Krul blir med til Stoke. Nederlenderen, som i følge ryktene skal være ønsket av Juventus, har trent hele uka. Mye tyder nå på at han vil starte kampen på Britannia.

 

Antatte startellevere

Stoke FC (4-2-3-1): Begović; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters; N’Zonzi, Whelan; Odemwingie, Ireland, Arnautović; Crouch

Newcastle United (4-3-3): Krul; Santon, Coloccini, Williamson, Haïdara; Gosling, Tioté, Anita; Ben Arfa, Cissé, Gouffran

 

Twitter: @magnbraa, @NewUtd

You must be logged in to post a comment Login