Før kampen: Newcastle – Everton

Oppdatert: 24. March 2014

Et Champions League-jagende Everton gjester St. James’ park tirsdag kveld.

Tirsdag 25. mars

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 2045 (norsk tid)

Dommer: Mike Jones

 

Det er igjen klart for midtukerunde i Premier League, og Everton kommer på besøk til St. James’ Park. Med én kamp mindre spilt ligger The Toffees ti poeng foran Newcastle, og har med det heng på en Champions League-plassering. Med seier på tirsdag er Roberto Martínez nemlig bare fem poeng bak Arsenal på fjerdeplass.

Med lørdagens seier over Crystal Palace har Newcastle klatret til en åttendeplass. Vi er med andre ord i ferd med å levere en brukbar sesong, men å nøye seg med det hvert år er veldig kjedelig. Håpet om Europa lever derfor fortsatt, men det krever at vi klatrer forbi de regjerende mesterne Manchester United, samt Tottenham eller tirsdagens motstander Everton. Skal resten av sesongen inneholde spenning er vi altså avhengige av en seier i denne kampen.

Dessverre har Everton vist en god form den siste tiden, og kan nå ta sin fjerde seier på rad. Om resten av sesongen har Martínez følgende å si:

Vi er inne i en veldig god periode. Spillerne er i form og ser frem til hver kamp. Det gjenstår ni kamper og vi må sørge for at vi plukker så mange poeng som vi kan klare.

På den annen side vil en Everton-seier bli deres første på bortebane i 2014. Lagets fem siste bortekamper har resultert i to poeng og en målforskjell på -6. Tatt i betraktning at The Magpies står med to hjemmeseire på rad bør mulighetene altså være til stede.

Newcastles møter med Everton har dessuten pleid å være underholdende for den nøytrale tilskuer. Alle de seks foregående kampene har endt med minst tre mål. Kampen på Goodison Park i slutten av september er en av disse kampene, og endte 3-2. Kampen huskes best for nivåforskjellen på Newcastle i de to omgangene. Hatem Ben Arfa leverte en miserabel forestilling og ble tatt av til fordel for Yohan Cabaye ved pause. Heldigvis er den franske driblefanten i ferd med å komme i form igjen, og vil sannsynligvis få en ny sjanse denne tirsdagen.

 

Effektiviteten må opp

Skal tirsdagens oppgjør bli like målrikt som det har pleid å være, må Newcastle bli mer effektive. Papiss Cissé har den siste tiden vært en blanding av udyktig og uheldig, men lyktes på overtid i å sette sitt andre mål for sesongen. Etter kampen understreket Fabricio Coloccini viktigheten av målet:

Vi er alle veldig glade på hans vegne fordi spisser lever for å skåre, og han har vært litt uheldig i de siste kampene. Han hadde en del sjanser mot Crystal Palace, men keeperen deres var god. Han bommet også på innlegget fra Mapou (Yanga Mbiwa, red.anm.), men han ga aldri opp, og forhåpentligvis har dette gitt han den nødvendige selvtilliten.

MÅLTØRKEN OVER: Her setter Papiss Cissé inn 1-0 mot Crystal Palace.

Det er uansett en lang vei å gå for Newcastles offensive spillere. Uten Loïc Rémy har vi hatt store problemer med å finne veien til nettmaskene, hvilket ble veldig synlig på lørdag. Cissés heading i det siste minuttet var Newcastles tjueførste avslutning i kampen. Skal håpet om Europaligaspill overleve må altså Luuk de Jong, Yoan Gouffran og Moussa Sissoko øke skuddpresisjonen drastisk.

 

Skadesituasjonen

Møtet mellom Newcastle og Everton er dessverre en kamp mellom to svært skadeskutte lag. For Merseyside-laget er Steven Pienaar, Lacina Traoré, Bryan Oviedo, Arouna Koné og Darren Gibson alle ute med skade. I tillegg kan det se ut til at Phil Jagielka, som mange mener har vært ligaens beste midtstopper denne sesongen, må stå over grunnet hamstringproblemer.

For Newcastle er det ikke utenkelig at vi får se de samme elleve som på lørdag. Lite tyder på at Davide Santon rekker kampen, og Mathieu Debuchy, Loïc Rémy, Gabriel Obertan, Rob Elliot og Ryan Taylor er alle uaktuelle. Adam Armstrong kan returnere fra landslagssamling dersom det er ønskelig.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Dummett, Coloccini, Williamson, Yanga-Mbiwa; Gouffran, Tioté, Anita, Sissoko; Cissé, de Jong

Everton FC (4-2-3-1): Howard; Baines, Distin, Stones, Coleman; McCarthy, Barry; Osman, Barkley, Mirallas; Lukaku

 

 

Twitter: @magnbraa, @NewUtd

You must be logged in to post a comment Login