Før kampen: Newcastle – Crystal Palace

Oppdatert: 21. March 2014

Ingen forventer målfest mot Crystal Palace.

Lørdag 22. mars

Premier League – St James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Lee Probert

 

Det er ikke akkurat en målfest man ser for seg før lørdagens møte med Crystal Palace. Newcastle sliter fælt med å finne veien til nettmaskene uten Loïc Rémy på banen, og Palace er ligaens suverent minstskårende lag. Møtene mellom de to lagene har heller ikke rykte på seg for å være spesielt spennende for den nøytrale tilskuer. The Eagles har ikke lykkes med å skåre i noen av de seks siste innbyrdes oppgjørene.

Fordelen til Crystal Palace er at de, i motsetning til Newcastle, har masse å spille for. Med tre poengs margin ligger nemlig Tony Pulis’ menn på plassen over nedrykk, og står dermed overfor en kamp for tilværelsen. Denne innstillingen har sannsynligvis London-laget hatt hele sesongen, for det så lenge mørkere ut enn det gjør i dag. Tony Pulis har fått orden på lagets defensive struktur, hvilket har ført til at ingen av ligaens sju dårligste lag slipper inn færre.

STRUKTURERT: Tony Pulis har fått orden på Crystal Palace sitt forsvar.

Pardew om kampen

Alan Pardew soner som kjent sin andre av et tre kamper langt stadionforbud, og John Carver vil igjen ha ansvaret for kampen. Det var likevel Pardew som tok seg av pressekonferansen i forkant av kampen:

Crystal Palace spilte en kjempekamp mot Sunderland, og vi forventer ikke de helt store endringene fra deres side. Tonys lag er alltid veldig hardtarbeidende, så vi er nødt til å være mer kreative enn vi var mot Fulham. Mye av spillet vårt var nemlig ikke så verst, men vi har store problemer på siste tredjedel.

Newcastles manager er ennå ikke helt sikker på hvor han vil befinne seg under kampen, men han vil uansett ha kontakt med John Carver på telefon.

 

Måltørke

Som nevnt har Newcastle hatt store problemer foran mål den siste tiden, og bare i tre av de elleve siste ligakampene har vi skåret mål. Pardew mener mye av forklaringen ligger i Yohan Cabayes plutselige overgang, mens mange mener at laget er for avhengig av Rémy. Tim Krul er ikke enig i denne påstanden, men understreker at den franske spissen er savnet:

Nei, vi er ikke avhengige av han, men han er en enorm spiller. Det er det samme for alle lag: Hvis man mangler en verdensklassespiller som Rémy får du merke det. Det samme gjaldt da vi manglet Debuchy på lørdag. Jeg mener uansett at vi har kvaliteten til å erstatte dem begge,

Skadesituasjonen

Crystal Palace kommer til Newcastle uten en av sine aller viktigste spillere, nemlig Marouane Chamakh. Tony Pulis har understreket viktigheten av marokkaneren:

Chamakh blir ikke klar til lørdag. Det er en strek i regninga for oss, fordi han fungerer så ekstremt bra i spissposisjonen vår.

I tillegg er Dwight Gayle, Barry Bannan og Danny Gabbidon alle usikre.

For Newcastle mangler fortsatt Mathieu Debuchy, Loïc Rémy, Rob Elliot, Ryan Taylor, Gaël Bigirimana og Gabriel Obertan. Davide Santon er usikker grunnet sykdom. Positivt er det heldigvis at Hatem Ben Arfa er tilbake etter tre kamper på sidelinjen. Kanskje kan franskmannen bidra med den nødvendige kreativiteten vi så sårt har manglet.

TILBAKE: Hatem Ben Arfa er tilbake etter tre kamper på sidelinja.

 

Antatte startellevere

Newcastle United (4-4-2): Krul; Dummett, Williamson, Coloccini, Yanga-Mbiwa; Gouffran, Tioté, Anita, Sissoko; de Jong, Cissé

Crystal Palace FC (4-4-1-1): Speroni; Ward, Delaney, Dann, Mariappa; Ledley, Dikgacoi, Jedinak, Bolasie; Ince; Murray

You must be logged in to post a comment Login