Før kampen: Newcastle – Cardiff

Oppdatert: 02. May 2014

De nedrykkstruede fra Wales kommer til Newcastle for å hente tre viktige poeng.

Lørdag 3. mai

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 16:00

Dommer: Martin Atkinson

Det nedrykkstruede mannskapet til Ole Gunnar Solskjær gjester St James Park lørdag, hvor de møter et Newcastle i krise.

Pardews menn har ikke vunnet på seks kamper, hvorav fire har endt med 0-3 eller mer, og gnisten ser ut til å være totalt borte hos spillerne. Lørdagens kamp er av det ubetydelige slaget, da både sjansen til spill i Europa neste sesong og nedrykksfaren er eliminert.

Ben Arfa i kulden

Både Hatem Ben Arfa og Luuk de Jong er spilleklare til kampen mot waliserne, men bare sistnevnte er sannsynlig å være med i troppen. Franskmannen har slitt med tilliten hos Pardew den siste tiden, og det spekuleres i om Ben Arfa forsvinner fra Newcastle i løpet av sommeren. Situasjonen ble ikke  bedre, da Ben Arfa gikk ut og uttalte seg i et intervju uten å ha fått tillatelse fra Pardew, og faren er overhengende for at man har sett spilleren spille sin siste kamp i svarte og hvite striper.

Manageren, som i likhet med eier Mike Ashley, møter mer motgang blant supporterne enn noen gang, sier at han kan takle presse og ønsker ikke å forlate klubben.

Det er en jobb som kommer ved fantastiske oppturer og tilsvarende tunge nedturer. Man må takle begge deler, og presset er absolutt til stede på meg slik situasjonen er nå. Noen ganger rettes presset mot meg, andre ganger mot eieren, men denne gangen er det mot meg, og det er sannsynligvis best slik det er nå.

Også press på Solskjær

Pardew er dog ikke den eneste som er under kraftig press fra fansen. Før kampen ligger Cardiff på jumboplass på tabellen, men har likevel bare to poeng opp til kvalifiseringsplass. Det vil med andre ord være all grunn til å tro at Solskjærs menn vil kjempe med alt de har for å karre til seg tre poeng.

Med en seier og to uavgjort på sine seks siste kamper, er det ingen selvfølge at laget skal slå et tafatt Newcastle, men med innsatsen laget fra Nord-England har vist i de siste seks kampene, skal det ikke mye til før waliserne stikker av med seieren.

Skadesituasjonen

Newcastles Papiss Cisse er sammen med langtidsskadede Ryan Taylor og Davide Santon ute av troppen.

Cardiff har også sine problemer, og blant annet er Cala suspendert grunnet rødt kort i kampen mot Sunderland. I tillegg er Mark Hudson og Craig Noone uaktuelle til kamp.

 

Antatte startellevere:

Newcastle United (4-3-3): Krul; Debuchy, Williamson, Coloccini, Dummett; Anita, Tioté, Gosling; Sissoko, Rémy, Gouffran

Cardiff City (4-4-1-1) Marshall; Theophile-Catherine, Caulker, Turner, Fabio; Zaha, Medel, Whittingham, Mutch; Dæhli; Campbell

 

 

You must be logged in to post a comment Login