Før kampen: Liverpool – Newcastle

Oppdatert: 10. May 2014

Newcastle gjester titteljagende Liverpool i sesongens siste serierunde.

Søndag 11. mai

Premier League – Anfield

Kampstart: 16:00

Dommer: Phil Dowd

 

For første gang siden de vant i 1990, har Liverpool sjansen til å bli seriemester før siste serierunde. Laget som de siste årene har vært forbundet med skuffelse, har i år tatt en hel fotballverden med storm. Uheldigvis for klubben fra Merseyside ligger ikke skjebnen i deres egne hender. Vilkårene for seriegullet er seier mot Newcastle, samt en overraskende West Ham-seier mot tittelfavoritt Manchester City. Dersom Luis Suárez finner veien til nettmaskene setter han ny rekord i antall mål på én Premier League-sesong.

MÅLFARLIG: Luis Suárez kan sette skåringsrekord i Premier League.

I Newcastle står det ikke like bra til. I Alan Pardews andre kamp etter karantenen satte han en stopper for den seks kamper lange tapsrekka. Kanskje kan seieren ha ført til mindre roping om managerens avgang. Målet i forkant av sesongen var å havne på øvre halvdel av sesongen. Dersom Stoke slår West Bromwich og Newcastle ikke slår Liverpool, faller vi ned til en tiendeplass. Målet er med andre ord innfridd til tross for den begredelige vårsesongen. Poengdeling mot Liverpool vil holde til niendeplass hvis Stoke avgir poeng. Seier på Anfield vil selvfølgelig sikre niendeplassen, men det har ikke skjedd siden 1994.

 

Managernes uttalelser

På spørsmål om Liverpools tittelsjanser hadde Brendan Rodgers følgende å si:

Forventningen er, uten å være respektløs overfor West Ham, at Manchester City vinner. Vi kan bare konsentrere oss om vårt eget, og hvis vi gjør en god jobb er jeg fornøyd. Vi har omtrent 5% sjanse til å vinne ligaen på søndag. Det er omtrent den samme sjansen som vi hadde før sesongen. Vi er der hvor ingen forventet at vi skulle være. Vi er klare for å avslutte sesongen bra og sette Liverpool tilbake på verdens fotballkart.

Pardew fikk ingen spørsmål om Liverpools muligheter, men kommenterte sin egen jobb denne sesongen:

Jeg har ikke vært god nok, og resultatene har blitt deretter. Jeg har vært veldig skuffet på sidelinjen, og jeg jobber med å forbedre meg på det området. Jeg føler også har jeg har kommet et stykke på veien allerede. Jeg har tatt noen taktiske valg denne sesongen som har vært for dårlige.

Skadesituasjonen

Tidligere Newcastle-spiller José Enrique er Liverpools eneste utilgjengelige spiller. Jordan Henderson returnerer fra sin karantene, og Rodgers har derfor muligheten til å stille med et knallsterkt lag i den siste serierunden.

For vår egen del er Papiss Cissé og Davide Santon fortsatt ute. Førstnevnte gjennomførte nylig en kneoperasjon, og må derfor belage seg på flere måneder uten fotball. Luuk de Jong og Hatem Ben Arfa håper stadig på spilletid, men det kan se ut til at Shola Ameobi, som forrige uke ble tatt med i Nigerias bruttotropp, får ny tillit.

 

Antatte startellevere

Liverpool FC (4-1-2-1-2): Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Gerrard; Henderson, Coutinho; Sterling; Suárez, Sturridge

Newcastle United (4-4-2): Krul; Debuchy, Williamson, Coloccini, Dummett; Sissoko, Anita, Tioté, Gouffran; Shola Ameobi, Rémy

You must be logged in to post a comment Login