Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 15. December 2021

En tøff oppgave står for tur. Men etter det venter oppgjør mot Manchester-klubbene. Det kan virkelig se enda styggere ut når vi beveger oss inn i romjulen. 

Dato: Torsdag 16. desember
Kampstart: Kl. 21.00 på Anfield
Dommer: Mike Dean

Merkverdige fakta
Fakta er at Newcastle kun har én Premier League-seier over Liverpool på Anfield. Det var i 1993/94-sesongen – da vant Newcastle begge oppgjørene. Ellers kan Newcastle kun vise til én ligacupseier mot de røde i Liverpool etter etableringen av Premier League. Den kom i 1995/96-sesongen. Sist gang Newcastle tok alle poengene mot Liverpool, var på eget gress i for ganske nøyaktig seks år siden. Da var det Georginio Wijnaldum og et selvmål av Martin Skrtel som stod for scoringene mot et svakt Liverpool-lag.

Forrige sesong endte begge oppgjørene mot The Reds med poengdelinger. Kampen på St. James’ Park endte 0-0. Det var første gang at en Premier League-kamp mellom klubbene endte målløst.

Lagene
Paul Dummett og Federico Fernandez er de eneste som er utilgjengelige til kampen. Callum Wilson er ett gult kort unna en suspensjon. Sean Longstaff er disponibel, men ble utelatt fra kamptroppen sist. Grunnen var ifølge Newcastle-treneren en ren taktisk, eller sportslig (om en heller vil si det), beslutning.

Det er godt mulig at Eddie Howe legger om til en femmer bak mot Liverpool, etter å ha sluppet inn fire mål mot et Leicester-lag som har slitt i lang tid. I så fall antas både Matt Ritchie og Jacob Murphy å ha gode sjanser for å havne i startelleveren igjen. Noe som taler mot en slik omlegging, er at Ritchie vil ha åpenbare tempoproblemer mot fotrappe Mohamed Salah.

Joe Willock har i likhet med sine lagkamerater hatt en tøff sesong så langt. Mot Leicester var intet unntak. Howe ser kanskje derfor sitt snitt til å la enten Isaac Hayden eller Sean Longstaff få måle krefter mot forrige sesongs ligatreer.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Schar, Lewis – Joelinton, Shelvey, Hayden, Fraser – Wilson, Saint-Maximin

Vertene må klare seg uten den unge midtbaneduoen Curtis Jones og Harvey Elliott og midtstopperen Nathaniel Phillips. Det er mulig at Divock Origi og Roberto Firmino blir disponible til oppgjøret.

Sannsynlig lagoppstilling: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Jota, Mane

Motstanderen
Etter 16 serierunder befinner Liverpool seg på en knallsterk andreplass, med kun maskineriet til Pep Gurdiola foran seg. Utrolige 45 mål har hjemmelaget satt i nota. Med tolv baklengsmål, er det bare Manchester City (9) og Chelsea med (11) som har sluppet inn færre scoringer. Salah troner øverst på toppscorerlisten i ligaen med sine 14 susere. I tillegg har egypteren notert seg for ni assists. Vingen topper også den statistikken. Diogo Jota har også vist form foran motstanderens mål, og kan vise til åtte fulltreffere i Premier League denne sesongen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login