Før kampen: Leicester

Oppdatert: 11. December 2021

Et sykdomsrammet hjemmelag og en svak sesong så langt, er nøkkelord før søndagens møte. Klarer Newcastle å utnytte situasjonen før Liverpool venter på Anfield i midtuken og dernest Manchester City?

Dato: Søndag 12. desember
Kampstart: Kl. 15.00 på King Power Stadium
Dommer: Peter Bankes

Motstanderen
Leicester Citys sesong har så langt vært langt under pari. Siden revene hevet ligatrofeet mot alle odds i 2015/15-sesongen, har vi blitt vant til å se at Brendan Rodgers mannskap hevder seg i toppen av tabellen. Forrige sesong endte med en sterk femteplass – kun tre poeng bak Liverpool på tredjeplassen. Sesongen før var tilsvarende; femteplass og kun fire poeng bak Manchester United på tredjeplassen. I skrivende stund befinner The Foxes seg på en skuffende tolvteplass, med hele 14 poeng opp til Chelsea på tredjeplass. Det er plassen Leicester har hatt for øyet de siste sesongene.

På torsdag spilte Leicester borte i Europa League mot Napoli. Den italienske klubben vant kampen 3-2. Det resulterte i at revene ble skjøvet ned fra førsteplassen til den kjipe tredjeplassen, noe som betyr at laget røk ut av turneringen. Nå venter spill i den mindre prestisjetunge turneringen Europa Conference League.

Rodgers og kompani står med kun én trepoenger på de siste seks ligakampene. Den kom hjemme mot Watford (4-2) i slutten av november. Siden den gang har det blitt poengdeling mot Southampton (2-2) og 2-1-tap mot Aston Villa. De tre øvrige kampene i denne perioden har endt med to tap (Chelsea og Arsenal) og én poengdeling (Leeds).

En interessant observasjon er at Leicester har sluppet inn hele 27 baklengsmål på 15 ligakamper. Kun gjestene (30) og Watford og Norwich (begge 31) har vært dårligere til å beskytte eget mål. Av syv ligakamper på eget gress har Leicester vunnet tre, tapt tre og spilt én uavgjort.

Lagene
Hjemmelaget har hatt en stressende oppladning til kampen på mange måter. Ikke bare har klubben reist og spilt kamp i Europa League så sent som på torsdag, men koronaviruset har også gjort sin inntreden i spillertroppen og trenerteamet.

Ayoze Perez, Ademola Lookman, Jannik Vestergaard, Kelechi Iheanacho, Daniel Amartey, Filip Benkovic og unggutten Vontae Daley-Campbell mistet alle kampen på grunn av sykdom. Det antas at majoriteten, om ikke alle, av de nevnte går glipp av søndagens batalje.

Svært talentfulle Wesley Fofana mister definitivt kampen, mens det antas at også forsvarskollegaene James Justin og Ricardo Pereira er indisponible.

Sannsynlig lagoppstilling: Schmeichel, Castagne, Evans, Soyuncu, Bertrand – Ndidi, Tielemans – Barnes, Maddison, Albrighton – Vardy

Når det gjelder gjestene, har Eddie Howe sagt at Fabian Schar og Ryan Fraser ventes å være tilgjengelige til oppgjøret. Sistnevnte mistet forrige kamp, grunnet en kjenning i lysken, mens Schar pådro seg en smell i ribbeinet mot Burnley. Ellers er Ciaran Clark tilgjengelig igjen. Paul Dummett er fortsatt indisponibel.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Schar, Lewis – Shelvey, Willock – Almiron, Joelinton, Saint-Maximin – Wilson

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login